Blogg

×
07.04.17

Påske er lesetid!

Vi i Ubok gleder oss til å lese i påsken. Her kan du finne ut hvilke bøker vi skal lese. Kanskje får du lyst til å lese noen av de? Eller kanskje det frister med et japansk rollespill?

17.03.17

Oppdag Meg Rosoff

Vi elsker bøkene til Meg Rosoff. Oppdag henne sammen med oss! Heidi Sævareid forteller om oversettelsen av "Det jeg vet om deg".

12.03.17

Stemmen i øret

Lydbok som selskap, distraksjon, tidtrøyte og gode leseopplevelser. Vi deler vår erfaring med lydbøker!

24.02.17

Nye bøker siden sist

Vi er godt i gang med 2017 - her er et utvalg av bøkene som har kommet så langt!

14.02.17

Til: Alle jenter som leser

Jeg elsker jenter som leser, og dedikerer valentinsdagen til dere.

19.01.17

En trist dag for Ubok

Etter fem år som en institusjon innen norsk ungdomslitteratur må Ubok gi opp ambisjonen om å skape arbeidsplasser i kultursektoren. Ubok sprer leseglede blant ungdom og er en faglig ressurs for bibliotekene, men ingen kan betale det tilbudet koster.

20.12.16

Tid for engler

Snøengler, bevingede engler, falne engler. Julen er høytid for disse skapningene, men de har vært, og er, en skikkelse som har inspirert kunsten i lang tid. Her følger en liste med bøker der engler er tilstede på et eller annet vis.

14.12.16

Liste: Fargeløse titler

Neida - men i alle fall en liste over bøker med "hvit" i tittelen!

08.12.16

Er hvitt usynlig?

Kan en farge uten farge på omslaget allikevel stå frem? Vi har plukket ut noen bøker som nesten har helt hvite omslag og sett litt på dem.

05.12.16

Forfatterintervju: Anders N. Kvammen

Anders N. Kvammen stakk velfortjent av med årets Bragepris for barne- og ungdomsbøker. Vi har intervjuet ham om boken, prisen og om det å være forfatter.