Anmeldelse: Pappa er et postkort

Publisert 2. august 2015 15:06, sist redigert 2. august 2015 15:06

Pappa er et postkort

"Hvert eneste år har Una fått et postkort på bursdagen sin. Et postkort fra pappa. Men dette året er postkassen tom.

For første gang i sitt liv begynner Una virkelig å lure på hvem han er og hvorfor han sluttet å skrive. Selvfølgelig har hun tenkt på det før, men postkortene har alltid kommet, og livet har egentlig vært helt greit uten pappa.
Men når Leo – den mystiske, kjekke filmstudenten – dukker opp i livet hennes og begynner å stille spørsmål, endrer alt seg
."

Jeg hadde høye forhåpninger til denne boka. Tittelen var knallgod, omslaget fint å se på. Det virket som om innholdet hadde en interessant fortelling å komme med. Jeg skyndte meg å lese den med en gang jeg kom hjem fra biblioteket.

Ettersom boka handler om en jente som vil finne ut hvem faren er, tok forfatteren Ida Løkås på seg en vanskelig skriveoppgave. Temaet er allerede brukt mye, og jeg satt igjen med en følelse av at jeg hadde hørt historien før. Den ble muligens litt forutsigbar. Når sant skal sies fikk jeg allikevel noen overraskelser som gledet veldig.

Tross at plottet er en smule oppbrukt, vil jeg fremheve at forfatteren skriver veldig bra. Det er fin flyt i språket, og man blir veldig revet inn i fortellingen om Una og jakten på faren hennes. Det eneste var at jeg fikk litt for mange detaljer i noen av scenene, mens andre ble litt forhastet fortalt.

Alle fra 12 år og oppover er klare for å lese denne boka. Det er 173 sider i den, og jeg synes boka er akkurat passe lang for innholdet. Det er en sånn typisk bok man vil lese på stranda, ettersom den er søt, har et oppslukende godt språk og handler om en jente på rundt min alder. 


Oline Friestad Gravdahl

Jeg heter Oline og bor i Gamle Oslo. Jeg har vært ungdomsredaktør siden rundt mai 2015. Dette er noe jeg trives godt med, i tillegg til at jeg på fritiden spiller håndball, leser og skriver selv.

Bøker i dette innlegget

3 kommentarer

Karou

Jeg leste boka for noen måneder siden, jeg personlig syntes ikke at boka var spesielt bra eller dårlig, men den var lett å lese og jeg fikk brukt opp et par timer av dagen. Oline Friestad Gravdalh, jeg synes du skrev et velig passende innlegg og det var godt skrevet. :D

Oline

Karou: Takk for hyggelig tilbakemelding! Liker at folk er enig med meg også, haha:)

Elinew00

Jeg er også veldig enig med dere begge to! Synes ikke boka var veldig bra, men heller ikke dårlig. Fin, kort bok!

Stengt for kommentarer.