Bli superbruker!

Publisert 24. juni 2014 12:00, sist redigert 30. juni 2014 21:57

[Foto: \/, av Thomas Leuthard]

Superbrukerne er en liten utvalgt gruppe med noen av de mest aktive medlemmene på Ubok. De er med på å gjøre Ubok enda bedre, og er med på å bestemme og skrive både på bloggen og hva de ønsker for hele Ubok.

Nå ønsker vi oss flere superbrukere!

Hva gjør en superbruker?

Som superbruker er du med og bestemmer hvordan Ubok skal være. Hva vi skal blogge om, hvilke bøker som skal være med, og mye annet. I tillegg kan du selv skrive blogginnlegg, være med og lage arrangementer, intervjue forfattere og være med på prosjekter for å gjøre Ubok enda bedre.

Hvem er en superbruker?

En superbruker er et aktivt medlem, som liker å være med i diskusjoner på forumet, som vil legge inn flere bøker i bokbasen, som vil skrive om bøker de liker og anbefale nye lesetips til andre. En superbruker er ofte glad i å lese, og tenker at de beste bøkene fortjener å deles med andre.  

Hva får superbrukerne igjen for å være superbruker?

Som superbruker får du være med på å velge forfattere, bøker og hva annet vi skal blogge om. Du får erfaring med å skrive blogginnlegg, være med på redaksjonsmøter (vi møtes på nett en gang i måneden) og lære mer om å drive en profesjonell blogg og om nettpublisering. Du får også en attest på at du har vært med, og du kan skrive det på CVen hvis du skal søke jobb eller skole der de legger vekt på frivillig arbeid og organisasjonserfaring.

Som bonus får du tilsendt leseeksemplar på nye bøker innimellom, lese utvalgte bøker før alle andre, og av og til vanker det andre godsaker som vi gjerne vil dele. Det kan være kinobilletter eller diverse andre ting som forlagene lager i forbindelse med nye bøker.

Hvor lenge kan man være superbruker?

I utgangspunktet kan du være det så lenge du har lyst, man melder seg på for et halv år om gangen. Superbrukerne er mellom 13 og 19 år, og kan ha veldig mange forskjellige interesser. Det viktigste er at du har lyst å bidra.

Har du lyst til å bli superbruker? 

Trykk her for å sende oss en melding, fortell om deg selv og hva du har lyst til å bidra med!

Bonuskonkurranse (siden det er sommer :)

Alle som skriver i kommentarfeltet hva de liker best og hva som kunne vært bedre på Ubok, er med i trekningen av en bokpakke med sommerlesing! Pakken trekkes mandag 30/6. 

Alexander Eliesen

Alexander er Ubok.nos digitale formidler og prosjektdesigner. Han skriver blogg, oppdaterer bokbasen, lager grafikk, snuser rundt i forumet og klekker ut hårete idéer og prosjekter.

7 kommentarer

Ompabop

Eg er for gamal til å vere superbrukar, men eg er framleis på ubok fordi eg likar ungdomsbøker, og eg får så mange gode lesetips frå denne sida. Det finst andre sosiale nettsider om bøker (t.d. bokelskere.no), men her inne får eg i mykje større grad kasta etter meg gode lesetips utan at eg treng å leite så veldig etter dei. Eg likar også at forumet er så herleg uoffisielt at me kan ha leikar der inne, og at me kan prate om bøker på så mange forskjellige måtar.

Samstundes skulle eg ynskje det var ein funksjon for å legge inn bokmeldingar. Nokre gonger skulle eg gjerne skrive noko om ei bok eg har lese sjølv, og andre gonger vil eg gjerne lese kva andre tenkjer om ho. Kommentarfeltet under bøkene er fint, men det blir ofte litt kort. Kanskje kunne det ha vore ei lenke til legg inn/les andres bokmeldingar saman med kommentarane.

Elinew00

Noe av det jeg liker best med denne siden er først og fremst at den handler om min store (litt nerdete) interesse, nemlig BØKER. Og at den er for ungdommer. Altså enda bedre; ungdomsbøker. Jeg er også spessielt fan av deres konkurranser der man har kjangsen til å vinne enda flere bøker (og alt mulig bokrelatert), som er vår felles interesse.
Men det virker ikke som om det er så veldig mange av Norges ungdommer som leser som har hørt om denne siden. Og det synes jeg er litt trist, for den er jo veldig fin. Jeg synes dere burde lage plakater med reklame for denne siden og sende rundt til alle bibliotekene i Norge. For det er der Bokelskere er og vil se dem, sant?

Også skulle jeg ønske at det var et eget “sted” man kunne legge ut egenskrevede historier og få tilbakemeldinger. Forumet er selvfølgelig fint, men jeg skulle ønske det var et eget sted, hvor det bare var historier. På den måten ville det bli litt lettere om man f.eks ville lese en novelle skrevet av en Uboker, så slapp man å lete igjennom alle diskusjoner.
Det er naturlig vis ikke alle som liker å lese som liker å skrive, men noen er det jo, og resten kunne lese og gi tilbakemeldinger om de ønsker :)

Det er også selvfølgelig bra at man får tips til hva man kan lese her inne, men problemet mitt er at det finnes så mange godt skrevet ungdomsbøker der ute som jeg vil lese, men det er begrenset med tid jeg har til lesing. Før prøvde jeg å huske på alle bøkene jeg ville lese, men så ble det så mange at jeg begynte å skrive liste. Den er på ca 60 bøker foreløpig, og gjett om lista økte da jeg kom over Ubok!

God sommer til alle Ubokere!

marmo97

Ubok har etterkvart blitt veldig bra! Er spesielt glad for at det ikkje lenger kun er ungdomsbøker her, men også andre bøker. Eg er ein av dei som les omtrent alt, og Da Vinci koden passa meg like bra som The hunger games. Eg synest òg det er veldig kjekt at det er variert innhold i bloggen og at sida er veldig ryddig.

Ein ting eg synest hadde vore gøy om de hadde fått til, var om det gjekk an å markere bøkene som “leser nå” (eller noko liknande). Då kunne det stått under bøkene i tillegg til “har lest” og “vil lese”.

Det hadde også vore gøy med personlege anbefalingar. Dei kunne automatisk basert seg på kva bøker ein har lest og kor mange stjerner ein har gitt dei. Då hadde det vore enklare å funne bøker som akkurat EG ser etter. Eg føler ofte at det er dei same bøkene som blir tatt opp i blogginnlegg og i forumet. Difor hadde det også vore enklare å oppdage andre bøker som kanskje har vore litt “gøymd” og som ikkje så mange andre har lese før.

Ellemerr

Er (som vanlig) så enig, så enig, i det som Ompabop sier. Jeg begynte på ungdomsbøkene litt før de andre på min alder, og kom meg aldri ut igjen, så selv om jeg er over alderstrinnet nå, er det fremdeles i denne hylla jeg føler meg hjemme. Men jeg liker kanskje ubok litt ekstra godt som noe jeg kan peke på som bibliotekar! I jobbsammenheng er dette et kjempeverktøy, for alle de flotte brukerne her vet så mye mer enn hva jeg kan klare å få inn i mitt lille hode!

Veldig enig med Elinew00 også; dette hadde vært et flott sted å få opp en seksjon for skribenter. Men få det adskilt fra resten av forumet, så det ikke blir så rotete! Da jeg først kom til ubok syntes jeg forumet var aldeles uoversiktelig. Nå har jeg blitt vant med det og synes det funker, men å putte skriverier inn i smørja har jeg ingen tro på. :P Kanskje det kunne vært mer enn vanlig historieskriving, også? Dere er jo så flinke på konkurranser; kanskje man kunne hatt noen skriveoppgaver? (Jeg glemmer aldri når jeg på universitetet fikk oppgaven “Skriv om potet”. Kanskje særlig fordi vi etterpå skulle bytte ut ordet “potet” med kjærlighet. Når det hele begynte med “Poteten er en veldig nyttig sak har redda mange land ut av hungersnød” og fortsatte med “Den er myk, ofte lys gul eller rosa, med et tynt skall” og “smaker utrolig godt, særlig hvis du steker den med masse krydder” ble det ganske underholdende… Men nå skriver jeg meg vekk, gitt.) Men på den annen side, kan bli nok av sånt på skolen, mener jeg å huske… :P Oh, eller kanskje rollespilling! Eller felles-skriving, da. Ved siden av lesing er det noe av det morsomste jeg vet. :3
... Eller hvis det finnes et anna godt forum for sånt no’ fra før, kanskje dere kan samarbeide?

Som bibliotekar setter jeg også “tommel opp” på forslaget om plakater til oss. Har fått bokmerker før, og de forsvant før jeg visste ordet av det! Det er så kos å reklamere for noe jeg vet jeg kan stå for. ;)

Ingunn

Jeg liker veldig godt at det finnes et sted som dette, som man kan finne gode bøker, så man slipper å lete blant alle de bøkene som ikke er så fine! :) og så liker jeg veldig godt designet!

Jeg skulle kanskje ønske at man så alderen på dem som skriver anmeldelser (f.eks i kommentarfeltet) siden da vet man litt mer om hvilken aldersgruppe bøkene er for! :) Men denne siden hjalp meg veldig til å finne ut hvilke bøker jeg skulle lese i sommer, og det er jeg glad for! :)

Korak5

Jeg har lest Ubok sine artikkeler veldig lenge nå og ikke for lenge siden klarte jeg å fomle meg til å lage en bruker. På en måte har jeg følt at jeg har kommet hjem på Ubok sin side for der er det ungdom som er glad i akkurat det samme som deg! Altså å lese. Det er ikke mange i nærmiljøet mitt som er like engasjert og like slukt inn i en boks verden som jeg er når jeg leser og ikke så mange som leser like mye som jeg gjør. Jeg hadde savnet en side der jeg kunne snakke med folk på min egen alder om det jeg likte å lese, og da jeg fant ubok ble jeg så ubeskrivelig glad! Endelig et sted jeg kunne dele mine meninger om bøker og få tips om hva jeg skulle lese selv!

Det jeg liker aller best med ubok er at lederne skriver artikkler der man kan kjenne seg igjen og at de oppfordrer til diskusjon i kommentarfeltet. Jeg er også en stor fan av forumet for der kan man snakke sammen enda mer!

Helt siden jeg begynte å lese på ubok.no har jeg fått muligheten til å gjøre det jeg pleier å gjøre etter å ha lest en bok jeg elsker, å tenke at dette på jeg dele med alle for dette er noe nytt og fantastisk.

Er også svært enig med Elinew00, vi må nå ut til flere bokelskende ungdommer, for dette er en helt fantatstisk side!

Nina

Takk for mange gode tilbakemeldinger! Her er det både mye veldig hyggelig, og fine tips til forbedringer. Jeg kan med glede meddele at de fleste forslagene er under utarbeidelse, vi får flere nye funksjoner (blant annet bedre tilrettelegging for de som vil legge ut egne tekster, og mye bedre søk for den som er på jakt etter en god bok).
Uansett, vi har trukket en vinner blant alle kommentarene, og den heldige vinneren av en bokpakke er:
Ingunn!

Gratulerer så mye, og god lesesommer til dere alle sammen!

Stengt for kommentarer.