Deilige desember!

Publisert 1. desember 2016 20:33, sist redigert 1. desember 2016 20:41

Endelig er desember her! Jeg håper at dere er like glade for det som jeg er. Desember er alltid etterlengtet, med alt som hører til. For meg er det en måned fylt til randen, men med både fart og ro. Jeg har alltid store ambisjoner om hva jeg skal få gjort før jul, det er mye som må gjøres når man må innse at høsten faktisk er over og den ene invitasjonen følger den andre. Eksamener skal tas, julekonserter høres og julegaver kjøpes. Det kan med andre ord bli lite tid til lesing.

Men, så kommer den andre delen av desember, romjula, som for meg helst er en laaang leseuke. Da samler jeg opp bøkene jeg iløpet av året har hatt lyst til å lese, men aldri rukket. Med i bagasjen hjem til mamma og pappa har jeg ofte nesten like mange bøker til meg selv som gaver. Ambisjonene er det i alle fall ikke noe å si på - jeg tror kanskje flere av dere også har det sånn!?

Fortell gjerne i kommentarfeltet hvilke bøker du håper å få lest før året er slutt!

Selv om desember selvsagt er en måned som bærer preg av jul, hvilke bøker vi håper å finne under juletreet og hvilke vi leser mellom de syv slagene, vil vi også forsøker å gi dere påfyll av annet godt Ubok-stoff. Månedens tema er hvit - som kan tolkes på så mange måter. Det gleder vi oss til å utforske! På planen har vi flere forfatterintervjuer, er dykk inn i tegneserier og utforskning av både uskyld og nye begynnelser. Det blir selvsagt lister - ønskelister og andre varianter - og konkurranser også i desember.

Alt som mangler nå er at det faktisk blir en hvit desember her jeg er - men det er det kanskje allerede der du er?

Foto: Geralt

Nora

Nora er en bokelsker som syns leseglede er viktigere enn litterær teori. Til daglig jobber hun i bokhandel. Ved siden siden av er hun bokblogger, drømmer om hage og leser helst litt triste, hverdagslige bøker. Nora er med i Ubok-redaksjonen.