En - Lesetips

Publisert 30. november 2016 12:00, sist redigert 30. november 2016 15:56

Bøker i dette innlegget

The Weight of Water

Sarah Crossan

One (En på norsk) av Sarah Crossan forteller historien til tvillingsøstrene Grace og Tippi. De er sammenvokst fra livet og ned, og så lenge de kan huske har de delt alt, alltid vært sammen. Men så blir livet deres snudd fullstendig på hodet da de først blir nødt til å begynne på den offentlige skolen i nærheten, der de må lære seg å være sammen med andre som ikke er dem, som ikke er familie og vant til situasjonen deres, og som om ikke det var nok, så blir en av dem syk, og de står nå ovenfor et forferdelig valg de ikke vet hvordan de skal forholde seg til.  

Jeg skal ikke lyve, fra da jeg ble fortalt om bokens plott gledet jeg meg til å lese den, men det som først tiltrakk meg til boken var det fine turkise coveret. Så da jeg tilfeldigvis snublet over boken da jeg tittet i hyllene på biblioteket måtte jeg åpenbart låne den. Jeg var ærlig talt litt nervøs, fordi jeg var redd den ikke skulle være like god som den hørtes ut, men den skuffet ikke.

One er skrevet i et litt uvanlig format. Den er nemlig skrevet og satt opp som et langt dikt. Jeg var til å begynne med litt skeptisk til dette, da One er den første dikt-romanen jeg har lest, men det fungerte skikkelig godt. Jeg har lest to bøker av Crossan, begge to skrevet i dette formatet, og begge gjorde et inntrykk.

Crossan har en unik stemme, en blanding av ordvalgene hennes og formatet som gir en veldig fin melankolsk følelse. Selv om jeg likte selve historien i boken, er det denne følelsen som gjør at jeg sitter igjen med et godt inntrykk av boken, og vil anbefale den til andre. Boken er veldig lettlest og er ikke en av de en trenger veldig god tid for å lese, men den har en tyngde ved seg likevel. En følelse av at denne boken er viktig.

Hvis en ønsker god, men lett lesning som gir den skikkelig godvonde følelsen mange kanskje kan kjenne igjen fra bøker som The Fault in Our Stars (John Green) eller The Perks of Being a Wallflower (Stephen Chbosky), er denne boken virkelig å anbefale. The Weight of Water, av samme forfatter, anbefales også, handlingen i denne er kanskje ikke like interessant som den i One, men stemningen er enda sterkere.


Emilie

Emilie var tidligere medlem i ungdomsredaksjonen, men sitter nå i Ubok-redaksjonen. Her på Ubok legger hun inn bøker i bokbasen og skriver i bloggen. Iblant stikker hun også hodet inn på forumet. Når det kommer til bøker har hun en forkjærlighet for velskrevet fantasy og spennende dystopier.