En reise gjennom livet

Publisert 16. juni 2016 12:38, sist redigert 16. juni 2016 12:38

Jeg har alltid drømt om å være jenta de skriver bøker om. Karakteren du blir forelsket i. Hun dama som vinner kritikerpriser og blir filmatisert. Jeg har alltid ønsket å bety så mye, at det går an å skrive side opp og side ned om meg. Vel, her har jeg muligheten.

”Historien om deg” er en bok av Siri F. Abrahamsen om selvledelse og positivt psykologi. Den er laget for deg som vil oppnå dine mål, gi mening til hver dag, og få mer ut av livet. Du skriver boken selv. Det er på mange måter som en dagbok, bare at du ikke kun skriver om hva du har gjort. Du skriver om hva du vil gjøre – både for deg selv og for andre.

Boka begynner med et perspektiv på livet. 110 ruter er tegnet opp. Én rute symboliserer ett år i livet ditt. Jeg som er 15 år, fargela 15 ruter. Når jeg ser hele framtiden min fysisk foran meg, begynner jeg virkelig å tenke. Livet har alltid vært noe som bare eksisterer. Noe som flyter forbi. Når jeg fargelegger neste rute, skal de tynne lilla linjene bety noe. Den ruten skal bestå av oppnådde mål, fullførte utfordringer og evigvarende minner. Selv om du farger av en rute nedover mot den dagen du ikke vil finnes mer, så føltes det ikke som å telle ned til døden. Det føltes som å vinne 95 år.

I begynnelsen av boka har du en oversikt hvor du skal fylle inn hva som er viktig for deg, og hva du vil oppnå de neste 12 månedene. De første sidene foran hver måned består av månedlige hovedfokus. Hvem vil jeg være? Hva vil jeg gjøre? Hver dag får du to nye spørsmål. Ett skal du svare på når du står opp, ett skal du svare på når du legger deg. Om morgenen får du spørsmål som for eksempel: Hva vil jeg ha ut av denne dagen? Hvilke muligheter har jeg i dag? Hva er jeg glad for i dag? Om kvelden får du andre spørsmål. Hva gjorde meg bra i dag? Hva er jeg takknemlig for? Hvem har jeg vært en forskjell for i dag?

Ofte vet du hva du skal gjøre, men får det ikke til. Denne boken hjelper deg med å ta små, daglige skritt mot målene dine. Det tar 20 sekunder av dagen din å svare på to enkle spørsmål. Du har ingen unnskyldninger til å ikke få orden på livet ditt. 20 sekunder hver dag, og du kan få til alt du ønsker. Denne boka er perfekt for selvutvikling. Den får deg til å respektere deg selv, gi dagene dine en hensikt, og å bli den beste versjonen av deg selv. Du er ikke en anekdote. Et kortdikt. Til og med ikke en liten novelle. Du er en kritikerrost bok, som regissørene sitter og venter på. Alt du trenger å gjøre, er å skrive deg selv. 


1 kommentar

julie

Hørtes veldig kult ut!

Stengt for kommentarer.