En reise til Paris

Publisert 18. juni 2016 12:00, sist redigert 18. juni 2016 12:35

Bøker i dette innlegget

Anna and the French Kiss

Stephanie Perkins

Lola and the Boy Next Door

Stephanie Perkins

Å reise vekk fra alt det kjedelige og normale ville vært fantastisk, og om reisen fant plass i kjærlighetens by ville jeg blitt stum av glede. Om jeg lukker øynene kan jeg se for meg Eiffeltårnet som lyser opp om kvelden og Seinen som bader i måneskinn. Dessverre er det ikke jeg som skal til Paris, men Anna Oliphant.

Anna er tilfreds med livet sitt i Atlanta. Sammen med bestevenninnen, Bridgette, er Anna klar for sitt siste år på High School og livet ser lyst og lovende ut. I tillegg til skolen har Anna en jobb på kinoen og noe som kan se ut som begynnelsen til et forhold med hennes kjekke kollega Toph. Alt er flott helt til Annas far bestemmer at hun skal starte på SOAP; School of America in Paris. Hun hater tanken på å forlate bestevenninnen og Toph til fordel for et land hun ikke kjenner, men etter at hun møter Etienne St. Clair åpner hun mer opp for ideen. Kanskje Paris ikke er så ille?

Anna og det franske kysset er en bok som tar opp temaet reise på en veldig god måte. Anna reiser ikke bare fysisk i boken, men vi er også med på hennes mentale utvikling. Når vi først blir introdusert for Anna er hun usikker og nervøs. Hun vet ikke helt hvor hun skal gjøre av seg og tør ikke bestille mat i kantinen i tilfelle den franske kokken med morsom bart kommer til å kjefte på henne. Utover i boken blir Anna mer og mer selvsikker og tør etter hvert å stå på egne bein.

Selv om boken tar godt for seg viktige temaer, som det å finne seg selv, er dette uten tvil en kjærlighetsbok. Personlig synes jeg det noen ganger blir litt i overkant mye av det gode, men om du ser bort i fra dette er Anna og det franske kysset en veldig god bok. Stephanie Perkins har et godt, men likevel ungdommelig språk preget av humor. Det er lettleselig og jeg tror enhver håpløs romantiker vil falle pladask for denne boka.

1 kommentar

Emilie

omg elsk

Stengt for kommentarer.