Grøsser fra debutant

Publisert 25. september 2012 19:01, sist redigert 6. februar 2013 20:59

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid.

 

En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales, der han gjenoppdager et forlatt barnehjem. Hva slags sted er dette egentlig og hvem er Miss Peregrine? Mens han utforsker det forlatte huset, skjønner han at barna som en gang bodde der – blant dem hans egen bestefar – var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Og de kan fortsatt være i live …

 

Denne fantasyboken, som er den første i en serie, gir deg frysninger nedover ryggen. Mye takket være de mange underlige illustrasjonsfotografiene i svart-hvitt. Romanen er noe helt for seg selv og har ligget på New York Times’ bestselgerliste i over ett år. Nå er stjerneregissør Tim Burton i gang med filmatiseringen av boken, og storfilmen kommer sommeren 2013.

"Ransom Riggs debutroman ble til som følge av ufrivillige loppemarkedbesøk og tusenvis av gamle fotografier. Nå skal Tim Burton lage film av boken, som har ligget 64 uker på The New York Times bestselgerliste og nå er ute på norsk." 

Les hele intervjuet med forfatteren i K.

 

Ransom Riggs bor i Los Angeles, California. Han er utdannet innen TV og film og har laget flere prisbelønte kortfilmer. Dette er hans første roman.

Les mer på forfatterens hjemmeside.

 

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!