Er hvitt usynlig?

Publisert 8. desember 2016 19:25, sist redigert 8. desember 2016 19:24

Bøker i dette innlegget

Bian Shen

Torbjørn Øverland Amundsen

Og hjertet mitt bare

Elen Betanzo

Bare i Brooklyn

Una LaMarche

Kamuflasje

Janne Aasebø Johnsen

Dødsengler 3. Endelikt

Steffen R.M. Sørum

Hvitt - kanskje den kjedeligste fargen, om den i det hele tatt kan kalles en farge. Men det er samtidig en farge som bærer mye i seg, men hvordan gjør den seg egentlig på en boks forside? Klarer boka å stå frem blant alle andre bøker? Her har vi  funnet noen av dem vi synes gjør det, sammen med et par ord om boka. Fortell oss gjerne hvilken omslag du synes er best!

Og hjertet mitt bare - Elen Betanzo

Hjerte/Smerte er stempelet jeg vil gi denne boka. Den handler om Emma, og forteller levende om forelskelse, kjærlighetssorg og om tiden som kommer etter... For det er mulig å forelske seg på nytt, er det ikke?

Bian Shen - Torbjørn Øverland Amundsen

Da Bian Shen kom ut for flere år siden vekket den stor begeistring blant lesere, og vi har utålmodig ventet på neste bok. Dette er en ambisiøs bok, og derfor tydeligvis vanskelig og fortsette på. Det hele handler om Arthur, som er fanget i tiden mellom barn og voksen. Han blir ikke eldre, men han kan heller ikke dø. Det hele blir ganske klaustrofobisk og ekstremt spennende!

Bare i Brooklyn - Una LaMarche

Skal du bare lese en kjærlighetshistorie som utspiller seg i et jødisk miljø i New York er Bare i Brooklyn boka du skal lese! Aurora skrev følgende om den: Alt i alt er Bare i Brooklyn en bok jeg anbefaler. Den er morsom og søt, har gode beskrivelser, er skrevet gjennom to sider på en veldig god måte, og den lærer deg masse nytt om ultra-ortodokse jøder. Dessverre kan kjærlighetsforholdet bli litt irriterende i blant, men dette overskygger absolutt ikke alt det gode ved boka. Les den og lær masse nytt om miljøet Devorah lever i, samtidig som du kan nyte en koselig og litt annerledes kjærlighetshistorie.

Endelikt. Dødsengler 3 - Steffen Sørum

Med Endelikt har trilogien Dødsengler blitt fullført. Det er en spennende serie der vi blir kjent med en vennegjeng fra Oslo. Det hele innebærer storslåtte funn, hemmeligheter og englene - selvsagt.

Kamuflasje - Janne Asebø Johnsen

Det har vært ganske mange norske soldater i Midtøsten de siste årene. I Kamuflasje kan vi lese om Renate som sitter hjemme og venter på melding nettopp fra soldatene, eller soldaten, pappaen hennes. Den forteller om hvordan det er å være i krig, og hvordan det er å sitte igjen og vente. Her er det frykt og spenning bygd opp rundt en deprimerende realistisk situasjon.

Det er absolutt ikke vanlig å bruke hvit som hovedfarge på norske bøker, har enkel undersøkelse av Ubok-redaksjonen kommet frem til. Det er kanskje ikke dumt - de fremstår nesten lysende mot alt det mørke og mystiske de fleste bøker helst pakker seg inn med. Men, noen hvite omslag er det, og her er et par til.
[Toppbilde: Pexels
Nora

Nora er en bokelsker som syns leseglede er viktigere enn litterær teori. Til daglig jobber hun i bokhandel. Ved siden siden av er hun bokblogger, drømmer om hage og leser helst litt triste, hverdagslige bøker. Nora er med i Ubok-redaksjonen.

1 kommentar

lillebie

Jeg likte omslaget på “og hjertet mitt bare”.

Stengt for kommentarer.