Kommende filmatiseringer: Matched og Vakre skapninger

Publisert 30. september 2012 11:46, sist redigert 12. februar 2013 00:56

To filmatiseringer av ungdomsbøker er på vei, og vi gleder oss!

Matched filmatiseres. Disney engasjerer Twilight-regissør David Slade.  

Disney har bestemt seg for hvem som skal regissere filmen Matched, basert på Ally Condies bokserie og dystopiske kjærlighetshistorie for unge voksne. Regissøren av Matched blir David Slade, kjent for sin tøffe fortellerstil. Slades evne til å balansere ungdommelig angst og handling i The Twilight Saga: Eclipse er nok det som gjorde at Disney mente han var riktig mann for Matched. Manuset er skrevet av Michelle og Kieran Mulroney (Sherlock Holmes 2.). Produsenter er Adam Shankman og Jennifer Gibgot.

Matched dystopisk kjærlighetshistorie: I en dyster fremtid bestemmer Samfunnet hva du skal tenke, hvem du skal gifte deg med, når du skal dø. Cassia forelsker seg i en annen enn den Samfunnet har bestemt for henne og gjør et dramatisk valg.

Det er Mangschou forlag som gir ut Matched-bøkene i Norge. Det amerikanske forlaget slipper tredje bok i serien Reached i november. Mangschou lanserer den norsk versjonen av Reached i mai 2013. De to andre bøkene Matched. Cassias valg og Crossed. Flukten er til salgs i bokhandelen. Traileren for filmen er ikke klar enda, men du kan se boktraileren her.

Vakre skapninger på kino i februar

Den 13. februar 2013 blir det kinopremiere på filmatiseringen av Vakre skapninger, og her er traileren. Det blir spennende!

Følg med på facebooksidene til fimen.

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!