Konkurranse: Vinn en stor gavepakke!

Publisert 13. juni 2014 09:35, sist redigert 19. juni 2014 14:31

Katsa i serien Nådegaven er en av de bøkene jeg virkelig har falt for i år. 

Denne boka har vi både hatt en konkurranse om tidligere, der jeg skrev litt om hvorfor jeg likte boka, og den ble valgt ut som månedens bok i januar. 

Da vi var på besøk hos forlaget som har gitt ut boka i forrige uke, fikk vi en helt gedigen gavepakke med boka, og så mye stæsj du kan tenke deg. Jeg har ikke åpnet pakken (selvfølgelig! Den sparer vi til vinneren), men gjennom folien kunne jeg skimte alt fra hårspray, shampo, godterier og sunne matprodukter, til en gedigen sminkeboks! 
(Så får dere bare tilgi at de to bildene jeg fikk tatt ikke helt viser hvor fin den er)

Denne kunne vi nesten ikke beholde for oss selv, så derfor trekker vi nå ut en veldig heldig vinner som skal få dette praktverket i posten. 

For å være med i trekningen, må du kommentere i feltet under bloggen her. Og vi ønsker oss at du deler dine gode tips til lesestoff i ferien! Siden dette er en splitter ny fantasyserie, kan du gjerne komme med dine fantasyfavoritter, eller kanskje du har noe helt annet du vil anbefale?

Konkurransen:

Legg inn ditt sommerlesetips i kommentarfeltet senest onsdag 18. juni. 

(Du må være under 20 år og medlem av Ubok for å være med)

Vi lager et blogginnlegg før sommeren der vi samler de beste tipsene, så skriv gjerne en kort setning om hvorfor du anbefaler boka! 


[Foto: flamed-kronor.deviantart]

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

23 kommentarer

emmern

Mitt beste sommerlese tips er the Howl’s Moving Castle serien av Diana Wynne Jones. Egentlig vil jeg anbefale alt av henne, kanskje også spesiel Fire and Hemlock. Jeg sparer de nye bøkene jeg har kjøpt av henne til ferien og planlegger i tilleg å lese de jeg har lest om igjen.

Diana Wynne Jones sine bøker er hovedsakelig skrevet for barn, men de fungerer like godt for ungdom og voksne. Språket hun bruker i bøkene skaper en helt spesiel stemning son passer fint med sommerferiefølelsen og historiene er alltid innfløkte, gjennomtenkte og spennende. En ender liksom aldri opp der en trodde man skulle. ;)

Emilie

Mitt sommerlesetips kan ikke være noen annen enn Sarah Dessen! Jeg har lest en del av bøkene hennes, og gleder meg til å lese resten denne sommeren.

Bøkene skrevet av Sarah Dessen er veldig søte, og de passer perfekt til å lese på stranda, i hagen, på en cafe eller hjemme i stua. Uansett vil du føle deg mye bedre etter du har lest en av dem en du gjorde før du begynnte. :)

10Minutter

Mitt sommerlesetips er alt av John Green og Cat Clarke. Dette er romaner som er lettleste på strandkanten, men som rører dypt inn i hjertet ditt. Alle romanene handler om det å være ung og finne ut av ting, enten det er hvem du er, hva du er eller bare kjærligheten.

Jeg vil også si at fantasy-serien Rubinrød er veldig fin og har alt det man kan ønske seg i en ungdomsbok; litt tidsreising, kjærlighet, familie, skurker og venneskap, historien utspiller seg til og med i London som gjør det enda bedre! Absolutt en anbefaling! :)

DreamingOfPigeons

Jeg vil anbefale 'Fangirl’, skrevet av Rainbow Rowell. Denne boken er veldig søt, og jeg finner mye av meg selv i karakteren Cath. Tror denne vil passe godt for mange her inne! Slukte denne, veldig gripende.

Rowell har også skrevet Eleanor & Park, som jeg akter å lese i sommerferien. Skrivestilen hennes kan sammenlignes med John Green’s.

Krisva

Det finnes så utrolig mange bra bøker! De bøkene jeg vil anbefale for DEG å lese i sommer, er bøker jeg selv allerede har lest. Ble helt hekta på Thomas Enger sine bøker da jeg leste hans første krimbok i serien om Henning Juul – “Skinndød”. Den var virkelig bra, og jeg ble fort ferdig med de andre bøkene også; “Fantomsmerte” og “Blodtåke”. Dette er vel egentlig voksenbøker, men fungerte greit for meg som var 14 da jeg leste dem. Ungdomsboka hans “Den onde arven” var også veldig bra.

Da jeg skjønte at “Bokytven” skulle komme på kino, skyndet jeg meg å lese boka før jeg så filmen. Den var veldig bra! Jeg synes Markus Zusak skriver veldig bra, og ble skikkelig glad da jeg fant en til bok av ham på biblioteket. “Jokeren” heter den, og det er en helt genial bok som anbefales på det sterkeste!

Akkurat nå leser jeg “The fault in our stars” som er veldig fin. Har også lest andre bøker av John Green, som for eksempel “Hvem er du Alaska?” Han skriver utrolig bra!

Her har du flere gode tips til bøker du kan kose deg med i ferien. Om du er på hytta, på stranda eller hjemme så er det alltid kjekt å ha en god bok;)

Nina

@DreamingOfPigeons : Jeg leste akkurat ferdig Fangirl, og den er fantastisk! Alt Rainbow Rowell tar i blir til gull, ser det ut til. Anbefaler både den og Eleanor & Park på det virkelig aller sterkeste jeg kan! :)

Dimyne

Eg er eit fantasy-menneske, eg er ikkje akkurat så glad i bøker som ikkje er fantasy, så her er nokre fantasy bøker eg vil anbefale:

For sommerferien så vil eg anbefale å lese Halvgudene-serien av Mari Moen Holsve, fordi den er så ekstremt bra, og det er bra med norsk fantasy!

Eg anbefaler også Odinsbarn av Siri Pettersen, den er ein heilt fantastisk bok, den kan ikkje beskrivast med ord!

Viss du er eit Fantasy-menneske som meg, bør du lese bok-seriene til Rick Riordan:
Percy Jackson, Kane-krøniken og Gudene fra Olympos! <3

Kos dere med bøker!

PS! The book thief/Boktyven av Markus Zusak bør du lese…..

bookowl

Jeg vil anbefale “The Hunger Games”-trilogien, skrevet av Suzanne Collins. Jeg klarte ikke å legge ifra meg bøkene fordi de var så spennende.

JulChul

Sommeren er en perfekt tid for å lese bøker, å jeg har mange gode bøker jeg har lyst til å lese i sommer, men også mange bøker jeg har lyst til å anbefale til andre! Jeg anbefaler på det sterkeste triologien The Selection av Kiera cass! Har selv bare lest de to første og skal lese den siste så fort jeg får tak i den! Denne serien er en typisk dystopisk bok som minner meg veldig om en litt jentete vri på The hunger games.

Ellers syns jeg The house og nights serien er en spennende serie, pretty little liars serien skal jeg selv lese i sommer :) jeg vil også anbefale Tatiana de Rosnay sine bøker, er ikke direkte ungdomsbøker men utrolig flott skrevne bøker, anbefaler spesielt saras nøkkel :)

Selv har jeg lyst til å lese: The fault in our stars, Fangirl, Elanor & Park, The one, Beneath the glitter og starte på Pretty little liars bøkene i løpet av sommeren :)

Helt til slutt vil jeg bare si at alle bøker du syns virker spennende er verdt et forsøk! Man kan jo bare låne bøkene på biblioteket (om man har et i nærheten) og er ikke boka noe for deg kan du bare levere den tilbake ;) Les bøker fordi du har lyst og ikke for å lese hva alle andre leser ;)

Ps. Man kan følge bokbloggere på Instagram bokblogger for mange gode lesetips :)

Ingunn

Så fin denne siden er! Lurer alltid på hvilke bøker som er bra, og hvilke jeg skal lese, så dette er jo det perfekte nettstedet for meg;) Her er mine beste lesetips:

Jeg anbefaler veldig Rubinrødserien (Rubinrød, Safirblå og Smaragdgrøn) av Kerstin Gier også, som noen over her! Det er min yndligsserie og har lest alle bøkene flere ganger fordi jeg liker dem så godt!!! Tidsreising, kjærlighet og vennskap; ble helt slukt av bøkene!

En annen bok jeg liker veldig godt er Wonder av R.J.Palacio! Anbefales på det sterkeste! Boka handler om en gutt som har et veldig “stygt” (deformert) utseende fordi han har hatt mange oprasjoner i livet. Han er også døv og må gå med aparater rundt hele hodet osv som ser rart ut. Han har ikke turt å gå på skolen før, selv om alle gjevnaldrene begynte for flere år siden, men han skal begynne sammen med dem. Boka handler om han og hvor vanskelig han synes det er å se helt annerledes ut enn alle andre, om vennene og uvennene han får, og familien hans. Boka vekker gode tanker.

Inn i elden av Aina Basso er også en bok jeg liker veldig godt. Det er en historisk roman om hekseprosessene (forfatteren er historiker og mye bra fakta om hekseprosessene fra Nord-Norge “lures” inn i meg mens jeg leser:)). Boka er skrevet på nynorsk. Fortellingen handler om to jenter som lever under hekseprosessene, men de lever to helt forskjellige liv. Hun ene er rik, giftet bort (bare 16år) og har tjener, mens hun andre har ingenting, er fattig og har en mor som blir beskyldt for hekseri, noe som fører til mange problemer. Denne boken vekker også tanker; om hvor vanskelig det kunne være å leve på 1600-tallet.

Min leseliste for sommeren er: The fault in our stars, Eleanor & Park, Looking for Alaska og Divergent. Disse bøkene er jeg blitt anbefalt av venner og jeg håper jeg blir fornøyd av valg av bøker:)

Nusse

Mine sommerlesetips er A Game of thrones, fordi det er en herlig tykk serie som jeg bare elsker!
Anbefaler også The Maze runner som kommer på kino i desember, deter en råkul trilogi full av action og spenning.
Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan er også en super atrig bok om ungdommer og musikaler.
Til sist vil jeg anbefale Cinder av Marissa Meyer som er en gjenfortelling av Askepott, bare mer moderne og med Cyborger. Så utrolig kul og spennende.
I sommer har jeg planlagt å lese The Selection av Kiera Cass og Of Poseidon av Anna Banks og mange flere bøker.

Eirin Kvam

Jeg vil anbefale alt, absolutt alt, av John Green! Han skriver veldig bra og alle bøkene hans er fantastiske.

Og nådegaven;-) Leste den for noen uker siden og tenker fortsatt på den, den var bra på så mange måter.
Jeg likte den veldig godt.

rebekkaoks

Jeg anbefaler Saras nøkkel fordi den handler om en tid som er sann. Den skifter tid for hvert kapittel. Et kapittel i nåtid om en amerikansk journalist som bor i Paris og kapittelet etter der om en jødisk ung jente fra Paris rundt andre verdenskrig og sånn fortsetter det. Jeg har kommet halvveis, og er ganske engasjert i boken. Den er jo gammel egentlig men for dem som ikke har lest den.

Eller så kan jeg anbefale en bok som heter Morgen i Jenin, som handler om en palestinsk jente som vokser opp i krig og vi følger henne hele livet. Denne her er også gammel.

rebekkaoks

Jeg anbefaler Saras nøkkel fordi den handler om en tid som er sann. Den skifter tid for hvert kapittel. Et kapittel i nåtid om en amerikansk journalist som bor i Paris og kapittelet etter der om en jødisk ung jente fra Paris rundt andre verdenskrig og sånn fortsetter det. Jeg har kommet halvveis, og er ganske engasjert i boken. Den er jo gammel egentlig men for dem som ikke har lest den.

Eller så kan jeg anbefale en bok som heter Morgen i Jenin, som handler om en palestinsk jente som vokser opp i krig og vi følger henne hele livet. Denne her er også gammel.

tonjeh99

Mitt sommerlesetips er selvfølgelig min favoritt trilogi Delirium av Lauren Oliver. Jeg slukte boken med engang! Hovedpersonen heter Lena Haloway og lever i et samfunn som mener at kjærlighet er en livsfarlig sykdom, men Lena forelsker seg og må kjempe for mot samfunnet for å få lov til å være sammen med den hun elsker. Boken byr på kjærlighet, spenning og drama. Lena møter på mange hindringer, men vil hun klare å få det ene hun vil ha?

Jeg anbefaler boken fordi jeg rett og slett elsker den og mener at de som ikke har lest den har gått glipp av noe fantastisk! Trilogien består av Delirium, Pandemonium og Rekviem.

Book_lover

Mitt sommerboktips må bli Fangirl av Rainbow Rowell. Det er en relativt stor bok, og passer utrolig godt når man har litt ekstra god tid til å kose seg med den. Og selv om den er tykk, kommer du til å være ferdig med den før du vet ordet av det! Elsket den!

Jeg foretrekker for det meste søte, rare “contemporary”-bøker om sommeren, men for dere fantasy-elskere har jeg også et sommerboktips; Skyggejegerne/The Mortal Instruments-serien. Den har action, spenning, romanse, og hvis du planlegger å lese den kan jeg garantere deg at du har mange hysteriske latteranfall i din fremtid (gjaldt hvertfall for meg). Hvis du sliter med å holde ut varmen når du soler deg, ta med deg en av disse bøkene, og du vil finne det mye lettere å sitte gjennom noen gode timer med sol. Den siste boka har akkurat kommet ut, jeg haqr kommet halvveis, og så langt digger jeg den!

JES96

Divergent fordi den er spennende, en “page-turner”, rimelig realistisk samtidig som den er grensesprengende og setter fantasien i sving.

rMarie

Sommeren er den beste tiden av året til å lese lange serier og tykke bøker. Det er den tiden hvor du kan lese uavbrutt uten å måtte tenke på skole og andre ting. Det er også tiden hvor du kan lese så mange lettleste og hjernedøde bøker du vil, du har jo tid!
Så i år har jeg tenkt til å lese hele sirkelen triologien på nytt (åja, les siste boken på svensk!), Anna Karenina, American Gods, Hamlet, Divergent serien, alt av John Green, Pretty Little Liars, Prophecy of the Sisters triologien, alt av Kelley Armstrong og helst hele Harry Potter serien på nytt!

lilleem

Mine sommertips er jo selvfølgelig Harry Potter serien, dette er en klassiker, men helst på engelsk. De norske er litt kleine med alle mulige rare navn. Men de ultimate og koselige bøkene er Vakre skapninger. Denne typen romantikk passer perfekt på sommeren.

Vera

Blant bøker som ikke er fantacy anbefaler jeg Eleanor & Park, Will Grayson, Will Grayson, The Statistical Probability of Love at First Sight og This is What Happy Looks Like.

Disse bøkene er koselige, lettleste og, ikke minst, får deg til og smile og le mens du leser.

Når det gjelder fantacy vil jeg anbefale Nådegaven (og resten av serien for de som ikke klarer å vente på oversettelsene), Vampire Academy og Odinsbarn (Råta, bok nr. 2, kommer ut i oktober. Gleder meg!).

Jeg anbefaler disse fantacy bøkene fordi de er så utrolig lette å leve seg inn i, og de har mange sterke, interessante og beundringsverdige karakterer.

Abberar

Jeg anbefaler The summer I turned pretty-serien av Jenny Han. Bøkene foregår på sommeren, og de er veldig lettleste. Uheldigvis, har ikke bøkene blitt oversatt på norsk ennå, men det er veldig lett å forstå hva som blir sagt.

Karakterene er også veldig realistiske, noe som er pluss pluss. Særlig hovedpersonen er veldig realistisk, og det er sikkert mange tenåringsjenter som kan relatere seg til Belly. Hun er veldig forelsket og litt naiv.

Denne boka tar for seg masse temaer, men den viktigste av alt er kanskje kjærlighet. Det er også en trekant drama her, men den virker ikke tvunget. Det var ikke noe forfatteren lagde fordi hun ville ha drama. Tvert i mot. Det morsomste med denne boka er at Belly liker to brødre, Conras pg Jeremiah. Absolutt min favoritt bok. Anbefaler på det sterkeste.

Noen andre bøker med romanse som ville vært perfekt til sommeren er “The duff” av Kody Keplinger, “Anna and the french kiss” og The lux-series.

Ellemerr

Er over 20 (selv om jeg ofte glemmer det sjøl), så ukvalifisert for konkurranse, men det er kanskje lov å dele boktips likevel? ;) Jeg vil anbefale Ursula K. Le Guin! Jeg oppdaga Jordsjø-bøkene hennes tidlig i tenårene, og har slukt alt jeg har kommet over siden da.

Fantasy-universene Jordsjø og “Annals of the Western Shore”-serien (Gifts; Voices; Powers) er skrevet for ungdom, men hun har også en rekke sci-fi bøker som er mer underfundige. Personlig er jeg særlig glad i “The Telling”, som handler om muntlig fortellertradisjon på en fjern planet, og “Changing Planes”, en reisehåndbok for interplanetare og interplaneare reisende (altså de som reiser mellom planeter, verdener eller eksistensielle plan). Helt unike historier og verdener som får deg til å tenke litt ekstra på vår egen.

Leste også nylig ut “Republic of Thieves”, tredje boka i “Gentlemen Bastards” serien, og forfatteren Scott Lynch skuffer ikke! Hvis du har interesse for Italia, fantasifulle bedragerier, sjørøveri, hoppende haier, leiemorder-magikere, snodige presteskap, Oliver Twist-aktige tyvebander i gamle krypter, lysende slott oppført av en glemt rase, små røverprinsesser med stålskodde støvler, fiffige alkymiske krysninger av alt mulig rart (personlig favoritt: skorpion-falk)... Kanskje jeg skal stoppe nå, selv om jeg nok kunne holdt på lenge enda. Men altså, alt dette og mer til har serien på så langt tre bøker, hvor den første, Løgneren Locke Lamora, er oversatt til norsk. Anbefaler likevel å ta det hele på engelsk. ;)

Nina

Tusen takk for alle de fantastiske lesetipsene! Jeg gleder meg til å publisere noen av dem i et eget blogginnlegg.

Vi har nå trukket den heldige vinner, og den som får denne flotte gavepakken er:
JulChul !

Følg med videre, det blir flere fine konkurranser her gjennom sommeren.

God sommer!

Stengt for kommentarer.