Konkurranse: Vinn signert bok av Neil Gaiman!

Publisert 19. juni 2014 20:01, sist redigert 7. juli 2014 10:45

Som kjent fikk jo deler av Ubok-redaksjonen møte selveste Neil Gaiman da han var i Oslo i mai. Intervjuet vi gjorde med han kunne dere lese på tirsdag, og om litt får dere hans lesetips til ivrige lesere. 

Det var et helt spesielt møte, for både meg og Mari. Å sitte avslappet rundt et cafébord og diskutere bøker og lesing med en så utrolig begavet og oppegående mann var helt spesielt. Jeg måtte ta meg sammen flere ganger for å ikke frike ut, når det gikk opp for meg at det var meg han så inn i øynene mens han snakket, og at han svarte på spørsmål jeg hadde stilt. Jeg kommer hvertfall ikke på sist jeg ble så starstruck!

Vi kunne jo ikke la sjansen gå fra oss, så vi fikk han til å signere to bøker for oss, som vi tenker å gi bort til dere! På skrivebordet mitt ligger det ett signert eksemplar av Kirkegårdsboken og ett av Amerikanske guder, som venter på nye eiere. Det blir selvfølgelig trist å ikke ha dem der lenger, men så glade er vi i dere ubokere, altså, at jeg skal klare å skille meg med dem allikevel ;)

Siden dette var et så stort forfattermøte for oss, så vil vi gjerne vite: Hvilken forfatter har du aller mest lyst til å møte, og hvorfor? Vi godtar både nålevende forfattere og døde. Hvem vet - kanskje Ubok kan få til et forfattermøte med drømmeforfatteren din? 

Konkurransen:

Spørsmål: Hvilken forfatter (levende eller død) vil du aller helst møte, og hvorfor?

Siste frist for svar: Mandag 23. juni. 

Du må være under 20 år for å kunne delta. 

Vinnere vil bli kontaktet på denne siden, så husk å se etter nye meldinger etter at konkurransen har gått ut! 

Alexander Eliesen

Alexander er Ubok.nos digitale formidler og prosjektdesigner. Han skriver blogg, oppdaterer bokbasen, lager grafikk, snuser rundt i forumet og klekker ut hårete idéer og prosjekter.

13 kommentarer

marmo97

Ååå, vanskeleg spørsmål! Trur likevel at Michael Grant, mannen bak bokserien Gone, er forfattaren eg aller helst vil møte. Dette er fordi eg vil sjå korleis ein mann som han er, som kan skrive så spennande, grusome, og gjennomførte bøker.

rMarie

Hmmmm, så utrolig vanskelig!! Jeg har lyst til å møte både Maria Hede, Sirkelen forfatterene, Shakespeare, F Scott Fitzgerald, Emily Brontë og så utrolig mange flere, men skulle jeg velge én så måtte det blitt den første jeg kom på, den som har formet helle oppveksten min og den som betyr aller aller mest for meg. Nemlig J. K. Rowling. Jeg tror at samme hvor mange forfattere jeg møter og samme hvor fantastiske de er vil ingen, noen sinne, kunne måle seg med henne!

Dimyne

Vanskeleg… Eg ville nok sagt Mari Moen Holsve, men eg har møtt ho to gonger, det var helt fantastisk! Vil gjerne møte ho igjen :)

Så no ville det vert enten Rick Riordan, eller Neil Gaiman! Begge er utrolige og fantasirike forfattara, og eg er så missunelig på at dere fekk møte Neil Gaiman. Elsker begge forfattarane og eg ville nok blitt ekstremt starstruck om eg nokon gong fekk møte ein av dem, eller begge.

Grunnen til at eg vil møte dem er fordi eg har lest mange av bøkene deira, og elsket bøkene, og det ville bare vert heilt fantastisk og ha ein samtale med så flinke forfattarar.

Nusse

Vanskelig! Men jeg tror jeg helst ville møte Veronica Roth forfatteren bak Divergent trilogien. Fordi jeg synes hun skriver helt fantastisk og jeg lurer på hva som inspirerte henne og gav henne ideen bak serien.

Ragnarok

Ganske vanskelig spørsmål.
Ville sagt Arthur Conan Doyle. Han virker som ein utrolig intressang person & eg hadde hatt så enormt mange spørsmål. Eg kunne skjønt hvordan ein så fantastisk forfatter egentlig tenker og hvordan han egentlig er. Og så jobbet han som lege noko som gjør at man kunne diskutert det i sammenheng med bøkene & ettersom det er yrket eg vil jobbe som i fremtiden kunne han sagt hvordan det er.

Elinew00

Jeg vil naturlig vis møte mange forfattere, men den som står overøst på lista, langt over de andre, er Veronica Roth. Divergent er min favoritt bok og det er noe som er helt spessielt med boka, noe jeg ikke kan sette ord på, men som gjør at jeg elsket boka. Det var ikke at handlingen var spennende jeg likte, men hele verden og karakterene er bare så interessante! Jeg kunne ikke få bladd fort nok om til neste side. Hun virker veldig gjordnær og det er mye morsommere å møte slike forfattere! Kanskje kunne hun gitt meg noen geniale tips som hjelper meg til å bli forfatter (og mer enn gjerne like bestselgende som henne)? Jeg skulle også gjerne fått vite mer om bøkene. Og et signert eksemplar av Divergent ville selvfølgelig vært gull verdt!

emmern

Jeg tror jeg ville møtt J.K Rowling, Patrick Rothfuss, Kim Harrison eller Mark Lawrence. Fordi de er favorittforfatterne mine, bøkene deres er alle veldig spennende og de har alle den spesielle fortellerstemmen jeg ikke får nok av.

Elinew00

Jeg skal til Amerika i sommer og nå har jeg fått vite at jeg faktisk SKAL SE VERONICA ROTH! Og jeg skal få Four: A Divergent Collection signert! Jeg er så lykkelig nå...! :D

hebr1201

Jeg ville møtt Astrid Lindgren jeg har lest/ blitt lest for hennes historier… Alltid! Og hun har så fine historier og hun skjønte seg på hva barn tenker!

Korak5

Jeg ville helt klart ha møtt Joanne Rowling for hun er å bli idolet mitt. Pappa begynte å lese Harry Potter for meg da jeg var fem og helt siden da har jeg vært oppslukt. Det var det eneste jeg ønsket meg til jul og bursdagen min og i løpet av noen dager var bøkene allerede utlest. Nå leser jeg dem på engelsk like engasjert. Derfor vil jeg møte skaperen av dette utrolige detaljerte universet. Hun har gått gjennom mye, og det har formet bøkene hennes ekstremt. Å få høre noen av erfaringene hennes ville virkelig betydd mye for jeg ønsker jo å bli forfatter selv. Hun er tross alt den som skapte barndommen min! Jo virker som en veldig omsorgsfull person og en veldig snill dame som jeg veldig gjerne ville delt noen ord med. Og hvis hun kunne signere De Vises Stein ville det vært fantastisk, men da burde jeg kanskje kjøpt et nytt eksemplar, for det jeg har er lest så mye i et permen begynner å rakne :)

Elinew00

Hvem vant? :)

Dimyne

Lurte eg og på :P :)

Alexander

Sent, men godt – her er vinnerene av konkurransen!

Gratulerer så masse til:
marmo97 og Korak5

Dere vinner hver deres signerte bok!

Jeg har kontaktet dere over epost for å få adressene deres. Om du ikke har fått den, ta kontakt!

Vi gleder oss til å fylle på bokhyllene deres:

Igjen, gratulerer!

Flotte svar, alle sammen! Husk at norske (og skandinaviske) forfattere treffer vi på hele tiden, så om dere ønsker et intervju med en spesiell, må dere bare si ifra!

Må også gratulerere Elinew00 med møtet med Veronica Roth! Lykke til og kos deg! :D

Stengt for kommentarer.