Lesetips til sommerferien

Publisert 20. juni 2014 12:32, sist redigert 10. februar 2015 12:24

[Bilde: Your Mind - metaworknet.deviantart.com]

Da vi hadde konkurranse her i forigge uke, ba vi alle våre lesere om å komme med forslag til de beste lesetipsene for sommerferien. Og for en respons! Her flyter det over av gode bøker og fine anbefalinger. Her er det bare å dykke inn i biblioteket/bokhandelen og finne sin nye sommerfavoritt.


Her er noen av tipsene vi fikk:


Emilie

Mitt sommerlesetips kan ikke være noen annen enn Sarah Dessen! Jeg har lest en del av bøkene hennes, og gleder meg til å lese resten denne sommeren. Bøkene skrevet av Sarah Dessen er veldig søte, og de passer perfekt til å lese på stranda, i hagen, på en cafe eller hjemme i stua. Uansett vil du føle deg mye bedre etter du har lest en av dem enn du gjorde før du begynte. :)


tonjeh99

Mitt sommerlesetips er selvfølgelig min favoritt-trilogi Delirium av Lauren Oliver. Jeg slukte boken med engang! Hovedpersonen heter Lena Haloway og lever i et samfunn som mener at kjærlighet er en livsfarlig sykdom, men Lena forelsker seg og må kjempe for mot samfunnet for å få lov til å være sammen med den hun elsker. Boken byr på kjærlighet, spenning og drama. Lena møter på mange hindringer, men vil hun klare å få det ene hun vil ha?


DreamingOfPigeons

Jeg vil anbefale Fangirl, skrevet av Rainbow Rowell. Denne boken er veldig søt, og jeg finner mye av meg selv i karakteren Cath. Tror denne vil passe godt for mange her inne! Slukte denne, veldig gripende.
emmern

Mitt beste sommerlesetips er The Howl’s Moving Castle, en serie av Diana Wynne Jones. Egentlig vil jeg anbefale alt av henne, kanskje også spesielt Fire and Hemlock. Jeg sparer de nye bøkene jeg har kjøpt av henne til ferien og planlegger i tillegg å lese de jeg har lest om igjen.JulChul  

Sommeren er en perfekt tid for å lese bøker, å jeg har mange gode bøker jeg har lyst til å lese i sommer, men også mange bøker jeg har lyst til å anbefale til andre! Jeg anbefaler på det sterkeste triologien The Selection av Kiera cass! Har selv bare lest de to første og skal lese den siste så fort jeg får tak i den! Denne serien er en typisk dystopisk bok som minner meg veldig om en litt jentete vri på The hunger games.

Jeg syns også at House of night-serien er en spennende serie :)

Helt til slutt vil jeg bare si at alle bøker du syns virker spennende er verdt et forsøk! Man kan jo bare låne bøkene på biblioteket (om man har et i nærheten) og er ikke boka noe for deg kan du bare levere den tilbake ;) Les bøker fordi du har lyst og ikke for å lese hva alle andre leser ;)10Minutter

Mitt sommerlesetips er alt av John Green og Cat Clarke. Dette er romaner som er lettleste på strandkanten, men som rører dypt inn i hjertet ditt. Alle romanene handler om det å være ung og finne ut av ting, enten det er hvem du er, hva du er eller bare kjærligheten.Krisva


Da jeg skjønte at Boktyven skulle komme på kino, skyndet jeg meg å lese boka før jeg så filmen. Den var veldig bra! Jeg synes Markus Zusak skriver veldig bra, og ble skikkelig glad da jeg fant en til bok av ham på biblioteket. Jokeren heter den, og det er en helt genial bok som anbefales på det sterkeste!
Dimyne


For sommerferien så vil eg anbefale å lese Halvgudene-serien av Mari Moen Holsve, fordi den er så ekstremt bra, og det er bra med norsk fantasy!

Eg anbefaler også Odinsbarn av Siri Pettersen, den er ein heilt fantastisk bok, den kan ikkje beskrivast med ord!
Ingunn

Jeg anbefaler veldig Kjærlighet til alle tider-serien (Rubinrød, Safirblå og Smaragdgrønn) av Kerstin Gier! Det er min yndlingsserie og jeg har lest alle bøkene flere ganger fordi jeg liker dem så godt!!! Tidsreising, kjærlighet og vennskap; ble helt slukt av bøkene!

Har du flere lesetips til sommerferien? Del dem i kommentarfeltet!

God sommer, og god lesing!

Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

3 kommentarer

Korak5

Har akkurat startet på Clockwork Angel serien og den må virkelig anbefales til alle som er glad i fantasy! :)

Ellemerr

Da har jeg fulgt emmerns tips og lest Howl’s Moving Castle (egentlig dårlig av meg å utsette det så lenge; jeg er storfan av filmen), pluss den første oppfølgeren, Castle in the Sky (som ikke har noe å gjøre med Ghiblifilmen (den er basert /veldig/ løst på Gullivers reiser til Laputa)), og må si at denne tipsinga fungerer svært, svært godt. Tror jeg må prøve et par til. :3

Book_lover

Alt av Rainbow Rowell og John Green!

Stengt for kommentarer.