Liste: Fargeløse titler

Publisert 14. desember 2016 09:33, sist redigert 14. desember 2016 09:32

..Neida - men i alle fall en liste over bøker med "hvit" i tittelen!

Månedens tema er, som mange har fått med seg, "hvit". Og da kommer vi selvfølgelig ikke unna det å lage en egen oversikt over bøker som har nettopp dette i tittelen. Her skal det være mulig å finne noe for en hver smak!


Hvit som snø 

Sala Simukka

Dette er andre bok i en thriller-trilogi om 17 år gamle Lumikki Andersson. Hun er en mobbet outsider på skolen og prøver å leve mest mulig anonymt og forsvinne i mengden, når livet plutselig tar en helt ny vending i det trilogien starter.

Lumikki planlegger å tilbringe sommeren i Praha. Et stekende hett Praha, viser det seg. Og den etterlengtede alenetilværelsen tar brått slutt da hun blir oppsøkt av en kvinne som påstår hun er søsteren hennes. Kvinnen heter Zelenka, og er både oppriktig og hemmelighetsfull på samme tid.


Den hvite døden

Harald Rosenløw Eeg

En mystisk spenningsroman spekket med vennskap, forelskelse og drømmer.

Even vokser opp i Tønsberg sammen med moren og søstrene sine. Faren er hvalfanger, den aller beste. Når båtene vender hjem etter endt hvalfangertokt, og Even ikke får øye på faren sin på dekk, skjønner han at noe er galt. Og når han senere finner farens skatt - et ekte hvaløre - begynner mystiske ting å skje. Even skjønner at hvaløret har noe med farens død å gjøre, men hva? 

Dette er det femte bindet i manga-serien om Light Yagami. 

Geniet Light kjeder seg. Men en dag finner han the Death Note, en magisk bok. Alle som har navnet sitt skrevet i denne boken dør, og Light bestemmer seg for å bruke dette til å utslette all ondskap i verden.
Hvite mareritt

Hilde Hagerup

Dette er den fjerde boken i den skumle serien om "Spøkelsene på Frostøy".

Tror du på spøkelser? Tror du på gjenferd i gyngestolen og monstre under senga? Tror du på kjettinger som rasler om natten? Før du sier nei, må du lese om Jens og alt han opplever i den skumle Frostøyskogen.

...Og de hvite skyggene i skogen

Maria Gripe

Den andre boken om skyggebarna, en frittstående oppfølger til bokenSkyggen over steinbenken

Berta og Carolin skal arbeide sammen på slottet Rosengåva. Der møter de tvillingene Arild og Rosilda, som har levd isolert på det merkelige slottet hele sitt liv. Hemmeligheter fra fortiden kaster lange skygger over slottets eføykledte murer

Hvite Niggere


En norsk klassiker fra 1986.

Hvite niggere er en freakers historie. En brutal fortelling om outsiderne i opprør mot et skinnhellig og selvtilfreds borgerskap. Den er også en beskrivelse av en desperat reise mot undergangen.

Trekløveret Erling, Carly og Rita, barndomsvenner og kunstnerspirer, danner på ingen måte noen lykkeblomst. De har valgt ekstasen og eksplosjonen som livsstil, og mislykkes i alle spede forsøk på å tilpasse seg.

Første bok i serien om The Curse Workers.

Det hviler en forbannelse over Cassel, knyttet til et minne. Han drepte kvinnen han elsker, men han kan ikke huske hvorfor. Han starter på en reise for å avdekke sin egen fortid og de hemmelighetene som ligger begravet i den. 
Kommer du på flere bøker som ville passet inn i denne listen? Skriv det gjerne i kommentarfeltet!
Kaja Faye-Schjøll

Kaja sitter i Ubok-redaksjonen. Hun jobber for tiden i forlag, men er opprinnelig utdannet lærer og har tidligere drevet egen bokhandel.