Når historien om Brage og Marlen slutter

Publisert 23. oktober 2016 19:50, sist redigert 23. oktober 2016 19:50

Bøker i dette innlegget

I morgen er alt mørkt

Sigbjørn Mostue

Her på Ubok er vi Sigbjørn Mostue-fans! Det er derfor stor stas, og litt vemodig, når siste bok av I morgen er alt mørkt-serien nå er ute. Noen av oss har allerede rukket å lese boka, og jeg kan love: du blir ikke skuffa. Boka som avslutter Brages- og Marlens historie heter Når historien slutter. Man kan jo bli deprimert av mindre.

Det er alltid vanskelig å snakke om en tredje, siste bok av en serie - så jeg tenkte vi heller skulle dele et lite minne med dere fra da Ubok var på skogstur med Mostue selv i forbindelse med lanseringen av den forrige boka. Hele teksten fra skogsturen vår kan du lese her.

- Da jeg skrev disse bøkene ønsket jeg å være helt ærlig, understreker forfatteren. Han har skrevet mange bøker, både fantasy for barn og krim for voksne. Allikevel var disse bøkene annerledes.
- Aldri har noen bok kommet lettere til meg enn Brages historie. Det var som om Brage satt bak skulderen min, med hendene på knærne og ansiktet bøyd nedover, og så fortalte han bare historien. Min jobb ble å få det ned på papiret.
[...}
Sigbjørn forteller med stort engasjement om sine karakterer, og avslører han synes å ha sett Marlen flere ganger ute i den virkelige verden. Det er også noe av kvaliteten vi lesere merker i bøkene, her virker alt ekte.
- I ærligheten jeg ønsket å ta med meg inn i skrivinga lå det å være tro mot historien, å bare følge det som skjedde. Ingen av disse karakterene eller hendelsene er konstruerte. Jeg ville ikke ta noen hensyn og tillate meg å la det som måtte skje skje. La de som dør dø. I en slik unntakssituasjon vil folk miste sine, både familie og venner, og man settes på prøve. Jeg ønsket at deres reaksjoner skal være så ekte som mulig.

Heller ikke i Når historien slutter har han veket fra dette. Boka inngår ingen kompromisser, på godt og vondt. Det går som det må gå, så kan du like det eller ikke. Vi kan jo trøste oss med at, om ryktene er sanne, har det ikke vært noe enkel bok å skrive heller.


Har du ikke lest disse bøkene? Vinn første og andre bok ved å delta i konkurransen! Alt du trenger å gjøre er å dele ditt beste overlevelsestips i kommentarfeltet!

Du må være medlem av Ubok.no og under 20 år for å delta. Konkurransen avsluttes 28. oktober.
Nora

Nora er en bokelsker som syns leseglede er viktigere enn litterær teori. Til daglig jobber hun i bokhandel. Ved siden siden av er hun bokblogger, drømmer om hage og leser helst litt triste, hverdagslige bøker. Nora er med i Ubok-redaksjonen.

8 kommentarer

celinebe

Ta med deg den siste “ I morgen er alt mørkt” boka og ett tonn sjokolade til en øde øy. Da overlever du sikkert.

SebastianJohnsen

Et lurt triks kan være å ha nok av mat og rent vann. Noe annet man trenger er ly fra vær og vind, hvis ikke blir man fort kald, og det kan føre til sykdom og kanskje død!

MarinaLind

Rent vann vil jo holde deg i live i hvertfall en uke. Og så ville jeg sagt varme.

Anja

Mitt tips er nok varme klær og mye rent vann og mat med lang holdbarhet!

julie

rent vann, varme klær og kanskje en kniv? ^^

hannah 1202

Jeg ville ha tatt med meg masse mat og vann og søkt dekning i en bunker eller noe.

Tina

Drikke, mat og et sted der du ikke fryser i hjel

Kasiopeiia

Konkurransen er nå avsluttet og vinneren har blitt kontaktet på privat melding.
Takk for alle bidrag!

Stengt for kommentarer.