Nye bøker siden sist

Publisert 24. februar 2017 15:53, sist redigert 24. februar 2017 15:52

Bøker i dette innlegget

Denne boka er homo

James Dawson

Det jeg vet om deg

Meg Rosoff

Cinder

Marissa Meyer

Jag är supermann

Lars Mæhle

Z for sorry

Marit Kaldhol

Guttene

Jessica Schiefauer

Nytt år betyr nye bøker, og selv om vi ikke er inne i den travleste utgivelsestiden enda, har det kommet flere spennende nye bøker hittil i år. Nedenfor finner du en presentasjon av bøker vi leser og koser oss med nå. Helt nederst finner du en liste med flere titler, disse du kan lese mer om ved å trykke på lenkene.

Z for sorry av Marit Kaldhol

Susan flytter hjemmefra til en ny by og vil bare danse og være fri fra alt det gamle. Men det viser seg å ikke være så lett og finne plassen sin og finne ut hvem hun vil være. Forfatteren av Zweet har skrevet en ny bok og vi er veldig spente!

De døde ser deg av Alexander Løken

I et samfunn der ingen kan ha hemmeligheter, der de døde kan vekkes til live igjen og kampen om makt utspiller seg, blir Liv ettertraktet hos en mektig mann, men hun har dårlig tid. Hun kan vekke døde, men skal selv dø snart. På grunn av en alvorlig sykdom skal hun selv snart over i de dødes rekker- men er det verst å leve eller og dø? Spennende og nytt. Vi gleder oss til flere ungdomsbøker fra Alexander Løken.

Jag är supermann av Lars Mæhle

Lars Mæhle har overbevist tidligere med fortellinger som fortelles gjennom en rekke personer. I denne boka har han samlet hele verden i en liten dal, og sammen med et knippe ungdommer er vi med på jakt etter tilhørighet. Bokas historier henger løst sammen, og på den måten blir den fin både til den som liker å lese kort og lite og den som gjerne vil ha en sammenhengende, lenger fortelling. Det oppleves nært og tett på en virkelighet vi alle vil kjenne igjen.

Guttene av Jessica Schiefauer

Denne boka er så kul, og den ser så vakker ut! Det er allikevel ingen vakker historie som møter oss mellom disse permene. Det er en historie som forteller om mot, og om å våge å velge det som kjennes rett. Til tross for et nærmest magisk grunnpremiss tviler vi aldri på historiens troverdighet. Schiefauer er en svært solid forfatter som skaper univers det er godt å være i, med mennesker vi bryr oss om. Hun er kompromissløs i sin skriving, og viker aldri fra prosjektet sitt. Det skaper en leseopplevelse utenom det vanlige!

Det jeg vet om deg av Meg Rosoff

Meg Rosoff skriver helt spesielt, bøkene hennes er alltid viktige, og uten klisjeer. I 2016 fikk hun ALMA-prisen for forfatterskapet sitt og Slik har jeg det nå ble utgitt på nytt på norsk. Det jeg vet om deg er enda en skarp og spennende bok fra Rosoff. Mila er en sensitiv og veldig smart 12-åring. Hun fanger opp følelser og stemninger på en unik måte. Da hun blir involvert i en forsvinning, får hun brukt alle sansene sine og vi følger Mila gjennom hennes reise mot sannhet og oppdagelsen av voksenverden. Dette er sjeldent godt!

Cinder av Marissa Meyer

Disse variantene av våre klassiske eventyr kjenner kanskje allerede mange fra de engelske utgavene. Meyer har nådd et enormt publikum med sine moderne refortellinger av kjente eventyr som Rødhette og ulven, Snøhvit og Rapunzel. Det hele er plassert i et fremtidig samfunn der verden er befolket av androider og cyborger. Første bok som nå er ute på norsk er basert på fortellingen om Askepott.

Denne boka er homo av James Dawson

Dette er en morsom og opplysende håndbok om mangfoldet av seksualitet. Det er mange intervjuer med mennesker fra hele skalaen av seksuelle legninger, og et humoristisk blikk på alle navnelappene og stereotypene som eksisterer. Boka tar opp både det historiske perspektivet og mye sørgelig statistikk som viser hvor lite akseptert det fremdeles er å ikke være forelsket på den såkalt tradisjonelle måten. Viktig og lærerikt for både unge og voksne. Boka bør være i alle klasserom!


Og enda flere: Jeg håper noen kan høre meg av Alice Oseman. Silber: drømmenes tredje bok av Kerstin Gier. Yoga for deg av Rebecca Rissman. Den mekaniske prinsen av Cassandra Clare. Papirfly av Liv Guldbrandsen. Twilight: liv og død av Stephanie Meyer. Opprør av C. J. Daugherty. Å være jente av Hayley Long. Å være gutt av James Dawson. Fordi du ser meg av Jennifer Niven. Dødsmerkene av Veronica Roth.

Mobbeboka av Kristin Oudmayer


God lesing!
Nora & Siri
Nora

Nora er en bokelsker som syns leseglede er viktigere enn litterær teori. Til daglig jobber hun i bokhandel. Ved siden siden av er hun bokblogger, drømmer om hage og leser helst litt triste, hverdagslige bøker. Nora er med i Ubok-redaksjonen.

1 kommentar

Ellemerr

Twilight: Liv og død har jeg lest, selv om jeg forblir Twilight-skeptiker (folk som stalker deg og stirrer på deg når du sover er ikke romantisk!), og det var forbausende hvor mye bedre jeg likte Beau enn Bella, og samme med Edythe heller enn Edward. Samtidig er det litt ekkelt at alt det som Edward gjør som jeg misliker så sterkt, plutselig blir mer okay når han er en hun. Er jeg så fordomsfull? Men jeg mener helt klart at Meyer har blitt bedre å skrive fra hun først begynte, og at det i seg selv hjelper til å løfte denne boka høyere enn originalen.

Noen som har tips/anbefalinger på de andre bøkene fra lista?

Stengt for kommentarer.