Nye bøker siden sist

Publisert 30. juni 2017 11:14, sist redigert 30. juni 2017 11:25

Bøker i dette innlegget

Kunsten å være normal

Lisa Williamson

Tusen etasjer høy

Katharine McGee

Sveiseblink

Helene Guåker

Kjemiske hjerter

Krystal Sutherland

Den siste tiden har mesteparten av bokvårens nye bøker utkommet. Vi har plukket ut noen av dem her for at du kan bli litt bedre kjent med dem. Her er det noe for en hver smak!

The urban legend : sesong 2

Du kjenner kanskje allerede lærer Malcolm T. Madib som også opererer som superhelten Urban Legend? Josef Yohannes har hatt enorm suksess verden over med sitt univers, og nå er endelig et nytt album ute. Boka er, i tillegg til å inneholde seks episoder, fylt med ekstra stoff - som en egen fortelling om mobbing og bakenforstoff om Yohannes skisser og tanker. 

Har du ikke lest Urban Legend før kan du begynne med det første albumet: The Urban Legend : en ekte superhelt blir til.

Tusen etasjer høyt

Denne boka har de fleste intriger en kan tenke seg, satt i New York i 2118.  I en tusen etasjer høy skyskraper utspilles livene til både de høyt opp i samfunnet, bokstavelig talt, og de langt nede. Liker du Gossip Girl (hvis du tenker at du ikke liker det, gi bøkene en ny sjanse! Det er mer spennende enn man skulle tro), kommer du til å like denne historien. Her er det høyt tempo og veldig mye som skjer, sparket i gang av at ei jente faller fra tusende etasje under en fest. Det er mange interessante personer å bli kjent med og veldig spennende allerede fra første side. 

Kunsten å være normal

David blir sett på som homofil, også av foreldrene sine. Men hemmeligheten til David er at han føler seg som ei jente. Han blir utsatt for daglige ydmykelser av de andre på skolen, da Leo plutselig kommer til unnsetning og redder han fra en grov krenkelse i skolens kantine. Dette blir vendepunktet for David. Denne boka omhandler følelsene og stresset rundt hormoner, kjønnsskifte, vennskap, skolemiljøer og store avgjørelser.

Kjemiske hjerter

Den første, intense forelskelsen kan slå til hvor som helst - og det blir ikke alltid slik en hadde forventet. Slik blir det i alle fall for Henry Page som vi blir kjent med i Kjemiske hjerter. Av grunner han ikke kan forklare forelsker han seg i Grace Town, ei uvanlig jente som går med gutteklær og stokk. Du har kanskje hørt det før? Forlaget kaller det et møte mellom John Green og Rainbow Rowell og det er definitivt en bok som kan leses av deres fans. Det er hjerteskjærende om kjærligheten! Og ikke minst har boka et av vårens vakreste bokomslag!

Sveiseblink

På overflaten kan historien i Sveiseblink beskrives som en klassisk kjærlighetshistorie om den skoleleie kjekkasen forelsker seg i den nye, flinke jenta. Men, her finnes det mye mer! Guåker selv har sagt at hun har ønsket å skrive en bok for dem som sjelden leser bøker, og i alle fall aldri om noen som likner dem. Hun har tatt i grep som både språk og miljø til å gjøre dette til en bok ulik de fleste andre. Kanskje kan dette være boka som får gutta på mekken til å lese og like ei bok, mens det samtidig er en god historie om ei skikkelig tøff jente!


Nora

Nora er en bokelsker som syns leseglede er viktigere enn litterær teori. Til daglig jobber hun i bokhandel. Ved siden siden av er hun bokblogger, drømmer om hage og leser helst litt triste, hverdagslige bøker. Nora er med i Ubok-redaksjonen.