Nye bøker siden sist - juni 2014

Publisert 12. juni 2014 11:35, sist redigert 6. mai 2015 12:31

Da er sommeren snart her - finn noe lesestoff blant nyhetene! Vi presenterer siste runde med "Nye bøker siden sist" denne våren. Forrige gang var i mars. Følg med fra høsten av for å lese om flere nyheter! 

For å se alle innleggene av denne typen kan du gå inn på "nye bøker siden sist".

Frittstående romaner

Papirbyer 

John Green 

Mannen som har skrevet den kinoaktuelle The Fault in Our Stars (Faen ta skjebnen) kommer nå med tredje bok på norsk. Og han skriver fortsatt godt!

Som Bjørg skrev i bloggen om denne boka:
"Eg har ledd så tårene har trilla og eg har gråte. Eg har blitt oppriktig glad i oppdikta personar. Eg har vore på ei absurd og uverkeleg reise, saman med nokre veldig fascinerande ungdommar. Eg har lese John Green sine bøker."


Et sekund om gangen 

Sofia Nordin 

En av mange dystopier denne våren, og sannsynligvis en av de aller beste! Her er det ikke vold og undertrykkelse og framtids-scifi, men det er en verden der alle, absolutt alle, har dødd av en mystisk sykdom. Alle bortsett fra Hedvig, som plutselig må klare seg helt alene.

Les mer i bloggen om denne boka.  

Ny serie

Sjansespill 

Simone Elkeles 

Ny serie! Kjærlighet, intriger, familiedrama, internatskole og en hel del action!

Science fiction


Skyggespinneren 

Erik Martenson 

Spennende! Norsk science fiction finnes det ikke for mye av, og vi blir glad for bøker som denne. Her får du stjerneskip og planeter i krig - og masse action!

Grøss og gru

Rottereir 

Widar Aspeli 

Lettlest og spennende grøsserbok. Ikke noe for den som er redd for rotter!

En smak av zommer 

Tor Arve Røssland 

En ny bok i Grusom-serien. Dette er skikkelig grusomt ekle bøker! Perfekt for deg som elsker grøss. Og zombier. Og zommer. 

Andre formater

Yahya Hassan 

Yahyah Hassan 

Dikt skrevet av en ungdom/ung voksen. Heftige saker!

Yahya Hassan tar et sterkt oppgjør med sin voldelige oppvekst. Han beskriver livet som ungdomskriminell og utfordrer foreldregenerasjonens verdier. Denne boka har vakt enorm oppsikt! Les den, så ser du kanskje hvorfor.

SMUSS 

Lene Ask med flere

Sex i tegneserieformat! What's not to love. 

Vi ble så nysgjerrige på denne at vi fikk en av forfatterne til å blogge om den:
"Her kan du blant annet lese om den første forelskelsen, Sjømannens eskapader og robotens besøk på bordell. Du får poetiske skildringer, flaue fortellinger og morsomme situasjoner. Kanskje du etter å ha lest denne boka ikke trenger å 
være noe særlig opptatt av at sex skal være så perfekt."

Fakta

Sjakk - slik blir du helt konge 

Ellisiv Reppen 

Sjakk ble plutselig hele Norges folkesport da Magnus Carlsen vant sjakk-vem i vinter. Her er boka for deg som vil lære å bli sjakk-konge!

Nye bøker i serier


Ingen vei tilbake av Michelle Gagnon - ny bok i Persefone-serien

Avslørt av Kristin og P.C. Cast - bok 11 i House of Night


Hva skal du lese i sommer?


Nina Aalstad

Nina er leder for Ubok, og har jobbet med det siden hun fikk ideen i 2010. Hun har vært spesielt glad i ungdomslitteratur helt siden hun selv gikk på ungdomsskolen, og er veldig fornøyd med å få jobbe med ungdomsbøker! Nina leser nesten hele tiden, men er også veldig glad i å være ute i naturen. Hun reiser ellers mye rundt på skolebesøk og snakker for elever og lærere om Ubok og om bøker, og liker seg aller best når hun kan hjelpe noen å finne den neste, beste leseopplevelsen!

1 kommentar

Dimyne

Eg skal vertfall lese ferdig GONE-serien, kanskje så leser eg Odinsbarn igjen, siden den var kjempe bra! :)

Stengt for kommentarer.