Tema: Digitale bøker!

Publisert 4. juni 2014 12:00, sist redigert 12. februar 2015 09:11

[Bilde: Book & Phone Book, av Lynn Gardner]

De fleste av dere er vel fortsatt i tentamen og eksamensmaset, men noen har kanskje rukket heve blikket mot sommerferien. Her på Ubok gleder vi oss alltid til sommeren, men hver sommer sliter vi alltid med det samme problemet: hvilke bøker skal vi ha med oss på tur? Det eneste vi vet, er at vi skal lese mye, og at bøker veier masse. Løsningen for de mest drevne av oss har blitt å lese ebøker. Et lesebrett med en bok på veier akkurat like lite som et lesebrett med hundre bøker på. Visste du at du kan lese ebøker på smarttelefonen din, også? There´s an app for that, som amerikanerene sier. Opp til flere, faktisk! 

Ebok.no er en ny nettbokhandel som bare selger digitale bøker, både ebøker og lydbøker. Sammen med Aschehoug forlag lurte de på om vi ville være med på å plukke ut en ungdomsbok de kan dele ut - helt gratis! Dette syns jo vi var kjempegøy, så vi sa selvfølgelig ja, og nå kan du lese den første boka i serien Dr. Schnabels krønike uten at det koster deg noen ting. Det eneste du trenger å gjøre, er å laste ned appen deres til smarttelefonen din. Den følger med appen, så når du har installert den, ligger boka og venter på deg. Stas!

I juni får du mer av snadderet vi alltid har å by på. Vi skal gi en liten innføring i forskjellige ebøker, så du kan følge våre stier gjennom jungelen når du vader inn for første gang. Vi skal også anbefale noen bøker dere kan prøve å lese digitalt, kanskje til og med noen lydbøker for de som vil prøve det. Forfatterblogger blir det også, blant annet får dere intervjuet vi gjorde med Neil Gaiman da han var i Oslo. Vi skal også dele hans lesetips til ivrige lesere, og lodde ut noen signerte bøker! Vi gleder oss jo også maks til premieren på filmatiseringen av Faen ta skjebnen. Jeg håper det er flere som gjør det, for vi skal dele ut kinobilletter i en konkurranse ganske snart ;) 

Har du lest noen bøker på lesebrett eller app? Har du prøvd noen lydbøker i det siste, kanskje? Vi er dødsnysgjerrige, og vil gjerne vite det!

Alexander Eliesen

Alexander er Ubok.nos digitale formidler og prosjektdesigner. Han skriver blogg, oppdaterer bokbasen, lager grafikk, snuser rundt i forumet og klekker ut hårete idéer og prosjekter.

2 kommentarer

tonjeh99

Ååå, jeg kan ikke vente til konkurransen!!

Alexander

Så bra! Her er konkurransen for kinobilletter:
http://ubok.no/blogg/konkurranse-vinn-kinobilletter-faen-ta-skjebnen

Lykke til! :D

Gaimankonkurransen må du vente litt lenger på ;)

Stengt for kommentarer.