Uglies

Innbundet

9788251655064

2011

367

Bokmål

Magne Tørring

Andre utgaver

Uglies 1

Scott Westerfeld

Uglies er den første boken i en trilogi som foregår i en perfekt verden hvor alle 16-åringer blir tvunget til å ta en skjønnhetsoperasjon. I denne uhyggelige fremtidsvisjonen må alle være smellvakre som supermodeller med store øyne, fyldige lepper og veldreide kropper.

De fleste tenker at det er bra, at ingen lenger dømmes etter utseendet alene. Men for dem som bor i Smoke, et opprørersamfunn langt utenfor sivilisasjonen, er situasjonen en annen: Tenåringene her vil ikke underkaste seg skjønnhetstyranniet og nekter å la seg operere. Hovedpersonen Tally oppdager snart at pen-verdenen er alt annet enn vakker når det kommer til stykket.

Samtlige titler i Uglies-trilogien, (Uglies, Pretties og Specials), har ligget på New York Times bestselgerliste. Bøkene, som har en enorm appell til ungdom, er oversatt til 27 språk og til sammen trykket i 3 millioner eksemplarer (2010).

"En spennende fremtidsverden blir brettet ut, og det er aldri langt mellom action-etappene. Forfatteren, som har flere slike ungdomsserier under produksjon, har utvilsomt tak på stoffet sitt." - May Grethe Lerum, VG

"Fart, driv og spenning ... en avslutning som gjør at vi knapt kan vente på neste bok." - Cathrine Krøger, Dagbladet

spenning, drama

4,43 stjerner (7 stemmer)
Sett dette biblioteket som favoritt

Klarer ikke å fullføre...
Leste
Bøker å lese i vinterferien
De verste tenkelige fremtidene
De perfekte julegavene
Dystopier

Status i en dystopisk verden

3 kommentarer

Ingunn

Jeg har ikke lest denne boken, men er det noen som anbefaler den (eller ikke anbefaler den), og i såfall hvorfor? :)

Anna07

Lest den, anbefaler den! Kunne ikke vente med å lese bok nr.2 etter å ha lest uglies. Det samme med nr.3 veldig spennende og så søt :)

Ellemerr

Helt enig, disse er herlige! Verdenen er original og konseptet setter tankene i sving… en av mine absolutt favoritt-dystopier, up there with Hunger Games!

Stengt for kommentarer.

Liknende bøker

Basert på tittel, forfatter, tekst og tags

Mest populære nå

Bøkene flest medlemmer leser eller vil lese