Forfattere

×

50 cent

Verdensberømt hip-hop-stjerne og forfatter Curtis Jackson III -- bedre kjent som 50 Cent  -- er en internasjonalt anerkjent og suksessrik hip-hop-artist, skuespiller, forfatter og gründer. Han ble for alvor berømt da han utga albumene 'Get Rich or Die Tryin' og 'The Massacre'.

Kristian A. Bjørkelo

Kristian A. Bjørkelo (f. 1978) underviser i sosiale medier og kommunikasjon ved Universitet i Bergen og er frilansskribent og samfunnsdebattant. Han er særlig opptatt av utviklingen av ekstremisme og nettkultur, og følger både politiske og populærkulturelle trender nøye.

A. S. Byatt

A.S. Byatt (f. 1936) er en av Englands mest kjente og anerkjente forfattere. Hun debuterte i 1964 og har skrevet en lang rekke romaner, noveller og essay, og flere bøker er oversatt til norsk. Hennes store internasjonale gjennombrudd kom med romanenBesettelse (orig. Possession,1990),

L. A. Weatherly

L. A. Weatherly er en amerikansk forfatter, som nå bor i England. Hun har skrevet flere bøker for tenåringer, deriblant Child X. I dag er hun kanskje mest kjent for Angel triologien, bestående av Angel, Angel Fire og Angel Fever (kommer ut i oktober).

Kristin A. Sandberg

Kristín A. Sandberg (1967) er psykoterapeut og forfatter. Mangeårig kulturarbeider i Nrk/ radio. Tidligere lærer i Steinerskolen og forelder til fire barn der. På innsiden av steinermiljøet i mange år.

Ingunn Aamodt

Ingunn Aamodt er født i Honningsvåg i Finnmark i 1965, og er nå bosatt på Frogner i Sørum. Hun er utdannet lærer i kunst- og håndverk, men har jobbet som barnebokforfatter på heltid siden 1998. Forfatteren illustrerer noen av bøkene sine selv. Ingunn Aamodt vant ARKs barnebokpris 2010 for Dukken.

Solveig Aareskjold

Solveig Aareskjold (f. 1949) er cand. philol. med norsk hovudfag og historie mellomfag. Ho debuterte med romanen Det indre tempel(1987).

David Aaron Gerstein

David Aaron Gerstein er en tegneserieoversetter fra USA. Han er født i 1974

Anna Aarseth

Anna Aarseth er forfatter og produktansvarlig i Dagbladet. Jobber med spill-satsningene PressFire.no og 123spill.no. Har gitt ut bok om de gamle tv-spillene, Barndommens TV-spill.Les mer på forfatterens hjemmeside.

Selma Lønning Aarø

Selma Lønning Aarø er født i 1972 og kommer fra Stord i Hordaland. Hun debuterte i 1995 med Den endelige historien, vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn.

Mest lest

Bøkene flest medlemmer har lest

Best likt

Bøkene med høyest vurdering fra medlemmene