Read-along

KajaAL for 1 år, 2 måneder siden

Hei sann!
Read-along er en mulighet til å lese en felles bestemt bok i samme periode, og så kunne diskutere den etterpå\underveis og\eller spre leseopplevelser. Hver read-along periode byr på en ny bok du kan lese, og det er så klart frivillig deltakelse. Det er en fin måte å få nye bekjentskaper og komme over nye leseløver på. :) Spre leseopplevelsen med #ubokreadalong

Lest:
Mars: “Darlah” av Johan Harstad. | Diskuter: Darlah
April: “Jeg gir deg sola” av Jandy Nelson | Diskuter: Jeg gir deg sola
Juni: Kaoshjertet

Bare å bli med!
Lykke til!

Elinew00

Jeg foreslår Kaoshjerte for juni, som har blitt nevnt før :)

Ellemerr

Jeg er med! :D

KajaAL

Da går vi for Kaoshjertet, regner jeg med? Som vanlig, bare å henge seg på den som vil!

Ellemerr

Jeg har lånt den. :)

Ellemerr

Nå er jeg ferdig med Kaoshjerte, men er det i det hele tatt noen andre som har blitt med? xD

Elinew00

Haha, ja, jeg er også ferdig med den!

Ellemerr

Hva synes du, da?
Jeg vet ikke helt hva jeg synes, faktisk… Den var jo spennende og sånn, men jeg likte egentlig ikke hovedpersonen så godt. :P

Elinew00

Jeg synes hovedpersonen var helt grei egentlig; ikke en karakter jeg ble glad i, men mislikte henne heller ikke. Synes det var litt kult at den var skrevet i 1. person og at karakteren vår ble hjernevasket. Da ble det liksom opp til leseren å oppdage det. Men jeg synes at det ble gjort for tydelig, det hadde vært veldig gøy om man som leser måtte tenke/ finne ut av ting litt mer selv.

Ellers er jeg enig i at den var spennende (ikke så mye at jeg ikke kunne legge fra meg boka). Jeg har aldri lest “norsk fantasy” (om huldre osv), så synes det var litt gøy med noe nytt. Syntes bare det var litt rart at hun ikke ble totalt sjokkert over å få høre at hun var kvart hulder, (men samtidig så hadde hun jo overmenneskelige krefter).

Ellemerr

Helt enig i at det kunne vært skikkelig kult med upålitelig hovedperson – hvis vi hadde blitt lurt. Like, at all. Så det var synd at det ikke funka.

Jeg sluker jo det meste jeg kommer over av fantasy, norsk eller ikke, så det var nok ikke like nytt for meg. Hulder for eksempel likte jeg en del bedre; den serien synes jeg er litt flinkere å holde på mysteriene sine, og hovedpersonen der er jo også mye utsatt for huldrekrefter. Ellers har jeg vært forelska i Thore Hansen hele livet, og selv om han ikke har noen direkte norske vesener i bøkene sine synes jeg det er noe norsk over skogene hans, og trollene ligner helt klart litt på Kittelsen sine.

Også prøver jeg å komme på ei fantasybok hvor hovedpersonen blir sjokka over å møte den magiske verden, men… nope. Kommer ikke på noen. xD De beste er bare lett tvilende…
Jeg lurer på hvordan Hermine tok det, jeg.

Elinew00

Tror jeg må lese Hulder!

Haha, kanskje det bare er jeg som ikke har lest nok fantasy. Det spørs jo veldig hvor gammel personen er, tenker at Hermione kanskje ble mindre overrasket enn en på f.eks 16 år. Om jeg fikk vite at noe fra fantasybøker var ekte da jeg var 5 år, vet jeg ikke egentlig om jeg hadde blitt sjokka, som liten er jo alt mulig!

Ompabop

Er folket gira på å lesesirkel i september? Jeg foreslår #alfahann av Jan Tore Noreng, siden den vant uprisen. Eller har kanskje alle (bortsett fra meg) lest den?

Ellemerr

Jeg har lest den, men er kjempemed på å diskutere den etterpå hvis det er en gruppe som leser den! ;D

KajaAL

Har ikke lest den, og siden jeg er på folkehøyskole nå tviler jeg jeg har stor sjanse med å få tak i den. Er vel bare å kjøre i vei de av dere som vil kjøre read-along igjen! :D Blir med når det blir litt roligere her.

Si din mening

Logg inn eller Bli medlem for å skrive kommentarer.