Trenger hjelp til kortroman

Amanda.evensen for 4 måneder, 1 uke siden

Hei. Jeg har en oppgave på skolen hvor jeg må skrive en kortroman. Jeg har blitt enig sammen med en gruppe om et fellestema vi alle må inkludere i hver vår tekst. Det må være sjangerne krim, thriller og fantasi. Historien skal ta plass i en liten by for det meste, og hovedrollen må være en voksen mann. Vi velger selv om han skal være en etterforsker, eller en kriminell eller en beboer i landsbyen osv. Er det noen som har noen tips til hva jeg kan skrive, eller hva det kan handle om? Jeg sitter fast.

Ellemerr

Hva med å tenke på hva du er flink til eller liker å skrive om og starte der? Er du glad i å skape karakterer? Begynn med mannen. Hva heter han? Hvordan ser han ut? Bor han i byen, eller kommer han utenfra? Er han et vanlig menneske, eller er det noe rart med ham? Har han noen venner, familie, fiender…? Eller kanskje du liker bedre å jobbe med settingen. Hva heter byen det foregår i? Hvor stor er en “liten by”? Er den kjent for noe – et historisk øyeblikk, som slaget på Stiklestad eller hekseprosessene i Salem, for eksempel, eller et naturlig kjennemerke, som en isbre eller et innsjø som ser akkurat ut som en hodeskalle ovenfra? Og hvordan er landskapet rundt byen – er det fjell, skoger, sjø, eller kanskje småbyen er en forstad til en storby? En annen mulighet er å starte med stemninga. Hva ønsker du at personene som leser historien skal føle? Skal det være skummelt, mystisk – eller kanskje morsomt? Kanskje stemninga virker koselig, men noe mørkt ligger på lur under overflaten? Hvordan kan du få fram stemninga di? Kanskje ved å beskrive været – det er jo en grunn til at alle kan setninga “det var en mørk og stormfull natt”! Årstider kan også være gode stemningssettere – man kan begynne med å beskrive den triste, regnfulle høsten, eller vinteren som ligger som et hvitt teppe over alt og holder på hemmelighetene sine, våren som sprudler over av bekker og blomster, eller en varm, døsig sommer hvor man ikke orker å gjøre noe og bare ligger og venter på neste tordenvær…

Det fins mange andre steder å begynne også – det viktigste når du er usikker er egentlig bare å skrive litt likevel. Plutselig har du skrevet en linje som du vet kan bli starten på noe bra. Og kanskje du blir nødt til å forandre litt av det du skriver på begynnelsen når du ikke vet helt hvor du skal når du går i gang, men litt redigering er sjelden en dum ting.

Masse lykke til! :)

Amanda.evensen

Ok. Takk for hjelpen! :D

Si din mening

Logg inn eller Bli medlem for å skrive kommentarer.

Siste emner og kommentarer

Svar til PISSPREIK

lillebie

Svar til Lek: den uenderlige historien

lillebie

Svar til Lek: den uenderlige historien

Elinew00

Svar til Lek: Hvilke assosiasjoner får du?

lillebie

Svar til Lek: den uenderlige historien

lillebie

Svar til PISSPREIK

Leseline

Svar til Lek: den uenderlige historien

Elinew00

Svar til Lek: Hvilke assosiasjoner får du?

lilleannefrank