Om Ubok

Ubok.no - Bøker for ungdom. Blogg, bokbase og leselyst!

På ubok.no kan du lese om bøker for ungdom, og finne din neste leseopplevelse i bokbasen.
Nettstedet drives på frivillig basis av en redaksjon som ledes av Siri Morland.

Følg oss gjerne på Facebook, Twitter og Instagram: @ubok_no


Om siden

Ubok består av en blogg og en bokbase, og er en komplett portal for å finne bøker spesielt for ungdom.

Bloggen publiserer jevnlig relevant stoff om litteratur for ungdom. Den holder deg oppdatert på nye utgivelser og presenterer bøker du kanskje ikke har lest. 

Bokbasen er en oversikt over bøker for ungdom. Ungdom leser mye forskjellig, vi samler alt på ett sted. 

Bakgrunn - Fra ungdomsbøker.no til ubok.no

Ungdomsbøker.no oppstod seg første gang som en idé hos Nina Aalstad høsten 2010; Hva om ungdom fikk et helt eget nettsted der de kunne snakke om sin litteratur? Hvor de kan anbefale bøker til hverandre, diskutere leseropplevelser, forfattere og serier. Med fokus på litteratur skrevet for ungdom og unge voksne, og på at dette skal være en side på de unges egne premisser. Den natten våknet hun klokken tre for å jobbe videre med denne tanken, og det har hun gjort siden.

Siden har utviklet seg masse siden den gang. Den startet som et samarbeidsprosjekt mellom forlagene Gyldendal, Omnipax, Schibsted forlag, Samlaget, Aschehoug, Lydbokforlaget, Mangschou og Cappelen Damm. Siden ble utviklet av Eirik Krogstad og lansert på Oslo Bokfestival september 2011.

I juni 2012 ble nettsiden gjort uavhengig av forlagene og ble fra da drevet av Nina Aalstad og Siri Morland. Nettsiden fikk en oppdatering og ble relansert i august. Høsten 2012 fikk ungdomsbøker.no anledning til å presentere seg for 170 elever på Westerdals. Samtlige av skolens andreklasser jobbet tverrfaglig med å lage en strategi for en uavhengig drift av nettsiden fremover. Tre uker senere var resultatet 26 presentasjoner proppfulle av idéer og mulige steg videre. En grundig gjennomgang av alle forslagene resulterte i nytt navn, ny profil og nye funksjoner, og nettside ble relansert som ubok.no februar 2013. Det nye nettstedet er også utviklet av Eirik Krogstad.

Sommeren 2014 ble Ubok-foreningen opprettet for å drive nettstedet. I 2015 og 2016 hadde Ubok to ansatte. 

Fra januar 2017 drives Ubok på frivillig basis, og ledes av Siri Morland sammen med en liten redaksjon. 

Infosider

Hva er Ubok?

Kontakt oss

Hva kan du gjøre på Ubok?

Om Ubok

Statistikk

3287 bøker i bokdatabasen
1037 forfattere i forfatterdatabasen
818 bloggposter
2210 registrerte medlemmer
6014 kommentarer