FAQ – spørsmål og svar

Hva er Ubok?
Ubok.no gir deg oversikten over bøker for ungdom på norsk. Ubok handler om å skape leselyst hos ungdommer ved at ungdommer anbefaler bøker til hverandre. For å nå ut til målgruppa der de er fokuserer vi på formidling på TikTok og Instagram. En redaksjon av ungdommer mellom 13 og 18 er med og styrer og publiserer innhold. Det kan være alt fra enkelte boktips til forfatterintervju, ulike lister med anbefalinger og alt som har med bøker og lesing å gjøre.
Den nettsiden du er inne på nå er en bokbase bestående av bøker for ungdom på norsk. Her finner du også oversikt over alle lister med anbefalinger fra sosiale media.

Er Ubok og Uprisen det samme?
Nei, det er to forskjellige ting.

Ubok.no er et selvstendig prosjekt, som har mest fokus på formidlig fra ungdom til ungdom i våre kanaler på TikTok og Instagram. Nettsiden du nå er inne på er ment som en utfyllende bokbase som gir oversikt over bøker utgitt på norsk for ungdom, og ulike lister som vi også deler i sosiale media.

Uprisen deles ut hvert år til en norsk ungdomsroman, og er arrangert av Foreningen !les. De har også laget nettsiden denboka.no: DenBoka.no er en side som kan hjelpe ungdom med å finne sin neste favorittbok. I tillegg er det en samleside for Foreningen !les sine tiltak rettet mot ungdomsskolen.

Hvorfor er ikke akkurat den boka jeg liker med?
Vi jobber oss litt bakover og legger inn bøker fortløpende framover. Nå i midten av november har vi lagt inn alt i 2023 og 2022, og en del bøker fra hvert av årene før. Satser på å ha backlist tilbake til ca 2017 på plass innen nyttår.
Hvis det er en bok du savner i bokbasen: Send oss en melding, så skal vi se hva vi kan gjøre.

Hvem velger ut bøkene?
Vi legger ut bøker som blir gitt ut for ungdom på norsk. Både oversatte bøker og de som er skrevet på norsk. Vi jobber oss bakover, så det kan hende det er litt huller i lista når det er bøker som er noen år gamle. Vi legger ikke inn bøker for mellomtrinnet, og bare noen ytterst få titler som egentlig er utgitt som voksenbok, men som allikevel må være med her.

Hvor kommer informasjonen fra?
Vi henter forsidebildene fra forlagssider. Vi får lov til å bruke omtale og fakta om bøkene fra nestebok.no, levert av Biblioteksentralen. I tillegg legger vi inn våre egne lenker til omtale på Instagram, utdrag av boka fra forlagene og annet som vi syns er relevant for å vise fram boka.

Hvor får jeg tak i de fete bokmerkene til Ubok?
De kan du bestille her. Vi sender med bibliotektransporten.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?
Send oss en e-post, eller DM på Insta, så skal vi svare!

Ubok.no – bøker for ungdom

Følg oss:

Følg oss!

Det meste skjer på TikTok og Insta. Finn oss her:

Kategorier

Create a website or blog at WordPress.com